Læsetid: 3 min.

Ny rektor skal ruske op i Filmskolen

Filmskolens kommende rektor Vinca Wiedemann får nærmest kun rosende ord med på vejen fra en filmbranche, der håber på fornyelse
Efter 21 år med Poul Nesgaard i chefstolen får Den Danske Filmskole ny rektor, når Vinca Wiedemann tiltræder som ny rektor til marts. Valget får ros af branchefolk. Foto: Scanpix

Efter 21 år med Poul Nesgaard i chefstolen får Den Danske Filmskole ny rektor, når Vinca Wiedemann tiltræder som ny rektor til marts. Valget får ros af branchefolk. Foto: Scanpix

19. december 2013

Hun er »visionær«, hun er »handlekraftig«, og hun er »meget begavet«.

Lovordene står i kø, når den danske filmbranche skal beskrive 54-årige Vinca Wiedemann, der til marts afløser Poul Nesgaard som rektor for Den Danske Filmskole efter 21 år. Den siddende rektor havde ellers også søgt stillingen, men blev valgt fra af det syv mand store ansættelsesudvalg under Kulturministeriet: I stedet er det op til Vinca Wiedemann at ruske op i Filmskolen, når hun tiltræder den 1. marts næste år. Og det formår hun også, mener Claus Christensen, chefredaktør på filmmagasinet Ekko, hvor den kommende filmskolerektor har været fast blogger:

»Vinca Wiedemann er en energibombe. Hun er meget energisk, faglig stærk og handlekraftig. Og det er tre gode egenskaber som rektor,« siger Claus Christensen.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Dorte Sørensen

Skal vi ikke huske at takke Poul Nesgaard for at sammen med sine medarbejdere har skabt en international anerkendt filmskole.

Lars F. Jensen, Jørn Andersen, Peter Larsen og Henrik Brøndum anbefalede denne kommentar
Henrik Brøndum

@Peter Hansen:

A: "Og hvad laver saa De - min gode mand?"

B: "Jeg er kunstner!"

A: "Hvor interessant - hvilken kuntsart udoever De?"

B: "Jeg laver paraplyer."

A: "Jamen det er da ingen kunst?"

B: "Har de proevet at lave en?"

Helge Rasmussen, Lise Lotte Rahbek og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar
Søren Kristensen

Problemet med film er at de skal holde sig indenfor en hvis almen interessesfære for at opnå støtte til at blive realiseret, mens det som regel også er dette almindelige ved dem der gør dem kedelige. Kunsten er derfor, som med en trojansk helst, at smugle kunst ind i en umiddelbar banal indpakning og det sker selvsagt kun sjældent fordi det er lettere sagt end gjort. Men selvfølgelig skal der prøves og så må vi bare lune os ved alle tilløbene indtil da.

@ Dorte Sørensen

Simplificeret er "Form og indhold" retorikken ved alt filmarbejde. Men indholdet (den filmiske fortælling og udførelse) vægtes langt højere end formen (den teoretiske film forståelse).

Derfor er det hovedsageligt elevernes produktioner, kreative tankevirksomhed og filmiske talent, der primært og skal roses for, hvorfor Den Danske Filmskole er så international anerkendt som den er... og ikke Poul Nesgaard.

Andreas Trägårdh

Kunst er at fortælle noget. Det gør danske film ikke. De genfortæller hvad alle allerede er blevet fortalt mange, mange gange.