Læsetid: 4 min.

Vi tør et mørkere sted, Bubber

Bubber er fællesskabets uskyldsfigur og en fuldstændigt vild forestilling om individet som intet mere end det, man ser. Nu er han ’slagtet’ fra TV 2, skriver medierne dramatisk. Vi har formuleret et beroligende fyringsbrev
Bubber er fællesskabets uskyldsfigur og en fuldstændigt vild forestilling om individet som intet mere end det, man ser. Nu er han ’slagtet’ fra TV 2, skriver medierne dramatisk. Vi har formuleret et beroligende fyringsbrev

Bax Lindhardt

19. december 2013

Kære Bubber,

Du får sgu et brev, nu hvor du er blevet fyret. Du har trods alt været der hele mit liv. To journalister har for nyligt oprettet et ret fantastisk og poetisk robotstyret site, der hedder ’individ i fællesskab’ og består af to evighedsdigte, der løbende stykkes sammen af danske onlinenyhedsmediers overskrifter, der begynder med ’jeg’ eller med ’vi’ – uden at angive afsender. »Villy Søvndal: Jeg er glad for de ting, jeg har opnået« bliver således til »Jeg er glad for de ting, jeg har opnået« og placeres oven over alle andre jeg-udsagn, der tilsammen danner et langdigt på sidens højre del. Individets.

Til venstre står så kollektivets vi-udsagn. Fællesskabets stemme: »Vi har glemt vores tjubang / Vi sælger aldrig Messi / Vi mistede uskylden i Irak,« står der blandt andet.

Sikke en robot. Samfundets mystiske udsagnsrobot. Sikke et langdigt, Bubber, og det minder mig om dig, om det underligt knastløse ikke-individ, du har været for os, Bubber. Bubber-i-fællesskab.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu