Elsker, elsker ikke: Signe Gjessing

På denne plads skriver en dansk forfatter lister over de ting, højt og lavt, som de særligt holder af og ikke holder af
Kultur
24. januar 2014

Signe Gjessing

Robin Skjoldborg

Elsker

At love, lys i havet, lysglimt, at fryse i lang tid, Bach, »som de varme ekskrementer i et gammelt dueslag brænder tusind drømme stille inde i mig«, hovedbunde, tiltalen ’De’, ordet ’du’, vinduer, skønhed, der ender brat, alt, der ender brat, idéer, fordi det kunne have været: det, der skulle have været, øjenlåg, der lukker meget langsomt, Kafkas høflighed, blomstring og fugleliv langt ude i universet, det uigenkaldelige, dyner, der luftes, Kandinskys kompositioner, det sløsede side om side med noget evigt, digte om græs, sammensatte ord – der ikke kan udholde hinanden, morgenmad, den udvikling, der sker med ordet ’menneske’ i løbet af en hvilken som helst udtale, foroverbøjet og lykkelig holdning (som Neil Youngs i »Hey Hey, My My« (Into The Black) 1979), meget tynde bøger, årstider og al slags vejr, at sidde i den åbne udgangsdør i et tog, der holder stille, det, at højdeskræk findes, vished om inkongruens i ét, de tidslige angivelser: med ét, i ét

Elsker ikke

Forbud mod klavermusik, nytte, kompensation, al slags spejling, at ’slå tiden ihjel’, væremåder, der er hentet fra et andet sted, men ikke véd det, smalltalk om uddannelse, job eller bolig, nationalisme, sko, i hvilke sålen næsten er gået helt væk, måder, at gøre noget hurtigere på, ignorance af nødvendighed, der kun er til, hvis det er muligt også at se bort fra den

Elsker, elsker ikke

På denne plads skriver en dansk forfatter lister over de ting, højt og lavt, som de særligt holder af og ikke holder af.

Seneste artikler

 • Elsker, elsker ikke: Dea Sofie Kudsk

  18. marts 2017
  Min familie. At lugte af bål og drømme om at bygge hus i bjergene. Kaffe, arepas og stilhed. Murmalerier, farver og træer i byer. At gå. At fortsætte, at vende om, at tage af sted, at komme hjem. Blå himmel og bare fødder. Vesterhavet. Moder jord
 • Elsker, elsker ikke: Peter Nielsen

  11. marts 2017
  Kyster, ordbøger, bananer, bregner, forårsdage, inden det bliver rigtig varmt, Pierre Alechinsky, ting, man ikke vidste, man havde grund til at glæde sig til
 • Elsker, elsker ikke: Nanna Storr-Hansen

  4. marts 2017
  Vand, nus, at ligge i ske, min familie, Bach, at svømme, lange telefonsamtaler, mit andet år på Forfatterskolen, at læse noget af nogen, jeg kender godt, orgasmer, vandmelon
Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her