Læsetid: 11 min.

»Grundlæggende befinder jeg mig bedst uden for rammen og vil blive dér«

Han blev udråbt til det største poetiske talent i sin generation, og så forsvandt han. Hvis man spørger Mikkel Thykier selv, er rygterne om hans tilbagetrækning dog stærk overdrevne. I dag skriver han primært breve i stedet for digte, for i korrespondancen findes den intimitet, litteraturen kun kan foregive at have
Mikkel Thykier debuterede i 1997 med en digtsamling, men skriver nu oftest korrespondancer. Han sammenligner brevveksling med en dans: ’Man træder et trin med en anden, men den anden er også med til at flytte én’. Illustration: iBureauet

Mikkel Thykier debuterede i 1997 med en digtsamling, men skriver nu oftest korrespondancer. Han sammenligner brevveksling med en dans: ’Man træder et trin med en anden, men den anden er også med til at flytte én’. Illustration: iBureauet

10. januar 2014

Mit liv og mit forfatterskab er en gåde for mig.« Ordene er August Strindbergs, men det er Mikkel Thykier, der fremfører dem en kold decemberdag på Vesterbro og tilføjer: »Det må være okay at være en gåde for sig selv. Og blive ved med at være en gåde, og blive ved med at undersøge den gåde.«

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Marlene Fauerholdt Jensen
  • Povl Schmidt
Marlene Fauerholdt Jensen og Povl Schmidt anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu