Læsetid: 7 min.

Martret af multikulturen

De er afropolitanere – yngre afrikanske forfattere, der frivilligt er emigreret til Europa og Nordamerika, men hverken føler en tilknytning hertil eller til hjemlandet. De skildrer ikke en glad, flerkulturel virkelighed, men et liv hvor forskelle er lige så ubærlige som berigende. Information har mødt en af strømningens væsentlige stemmer, NoViolet Bulawayo fra Zimbabwe
Forfatteren NoViolet Bulawayo voksede op i Zimbabwe, men har levet det meste af sit voksne liv i USA. Hun er en af de såkaldte afropolitanere og er samtidig den første sorte, afrikanske kvinde, der er nomineret til den prestigefyldte Booker-pris for sin roman ’We Need New Names’.

Tsvangirayi Mukwazhi

3. januar 2014

Det var den 31. december 1999, dagen inden det nye årtusinde skulle begynde, og hele slægten stod med glædestårer. Den rige del af verden var travlt optaget af millenniumvækkelser om teknologisk kollaps. I Bulawayo i det sydlige Zimbabwe stod 18-årige Elizabeth Tshele og tog afsked med familien og hjemlandet til fordel for et jurastudium i USA og et værelse hos tanten i midtvesten.

Dengang vidste ingen, at nullerne skulle blive kendt som Zimbabwes ’fortabte årti’ med tvangsforflytninger, hyperinflation og politisk vold. Endnu færre havde den fjerneste idé om, at Elizabeth Tshele først i 2013 ville vende hjem til Zimbabwe, denne gang som globalt hævdvunden forfatter ved navn NoViolet Bulawayo.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu