Læsetid: 7 min.

’Alle ved, hvad det vigtige er – inderst inde’

Dramatikeren Peter Asmussen har det glimrende med meningsløsheden på ’denne satans forladte vej’. Han har kræft, men han har klaret to år på kemo, mens han har skrevet videre. Og nu hylder filminstruktøren Simon Staho ham med en teaterforestilling
’Jeg bliver ved med at rode rundt i, hvad der er meningen med livet. For mig er dét det mest presserende spørgsmål. Man skal gøre noget for at holde fast i det latterlige ord ’hvorfor’,’ siger dramatikeren Peter Asmussen.

’Jeg bliver ved med at rode rundt i, hvad der er meningen med livet. For mig er dét det mest presserende spørgsmål. Man skal gøre noget for at holde fast i det latterlige ord ’hvorfor’,’ siger dramatikeren Peter Asmussen.

Tor Birk Trads

18. januar 2014

I selskab med Peter Asmussen findes ingen smalltalk.

»Jeg opsøger næsten aldrig kunst for at blive underholdt,« erklærer den 56-årige dramatiker Peter Asmussen.

»Jeg opsøger kunst, der kan åbne op til ’vilkåret’. Kunst, der kan få dig til at sætte dig over for liv og død. Over for den store smerte og den store glæde. Kunst kan vise de små lyspunkter – som de små sten, der er lagt af folk, som også har gået på denne satans forladte vej.«

Han er manden bag filmmanuskripterne til Breaking the Waves og Himlens Hjerte – og til romanen Det Der eR. Og som dramatiker modtog han i 2010 Årets Reumert for stykket Ingen møder nogen. Netop nu er han hovedpersonen på Aarhus Teater. For her har hans nære kollega, filminstruktøren Simon Staho, skabt forestillingen Hjertet skælver over Peter Asmussens tekster – som en hyldest til livet.

»Ja, forestillingen er en hyldest til lyset og livet, men det er også en hyldest til mørket og livet. Til både det rædselsfulde og det vidunderlige,« understreger Peter Asmussen.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu