Elsker, elsker ikke: Jesper Wung Sung

På denne plads skriver en dansk forfatter lister over de ting, højt og lavt, som de særligt holder af og ikke holder af
Kultur
14. februar 2014

Elsker

Manchester United. Ikke at skulle ud ad døren om morgenen. Havet. Erik Raadals malerier. Grillbarer. Den anden øl. Byer med bakkede gader. Kafka. Øverste etage i bygninger. Tom Waits’ »San Diego Serenade«. At smøge skjorteærmerne op. Texas. Da Hamm siger: »Jeg varmer op til min sidste enetale«. At se film med min ældste søn, og særligt, når han overhaler dramaturgien. At åbne den første af tre nye aviser. Fodboldbaner. Passion – især for absurde ting. The Last Picture Show. At familier stadig findes. Forventningen i kroppen fra man står op på en kampdag. Kamæleonen (dyret). Pat Garrett and Billy the Kid (film og album). Generøsitet, den ventede, men ikke mindst uventede. Når litteraturen igen-igen redder mig. Alamo, og alt der ligner. Johnny Madsens »Glasmanden«. Når jeg endnu en gang må erkende, hvor komplekse mennesker er. Når solen står op over Langelandsbæltet. Den ledsagende klukken, når man skænker den første Jack Daniel’s. Gåturen i støvregn op til Old Trafford med min yngste søn. Øer. Øjeblikket, hvor trodsfølelsen kommer rullende. At drikke rødvin med min kone, mens vi sætter verden behørigt på plads rundt om sofaen. Da Ernest Borgnine ler i slutningen af Den vilde bande.

Elsker ikke

Afbud. Udtalelsen: »Jeg er min egen hårdeste kritiker.« Spielverderbere. Doping i sport. Øjeblikke i fiktion, hvor en person opdager/ser noget, som personen ikke skulle opdage/se. Samtaler om renter og motion. Kamæleonen (vendekåben). Golf. At sidde i kø på en nordtysk motorvej. Koncert- og biografgæster uden begreb skabt om opførsel. Leverpostej. Når jeg endnu en gang må erkende, hvor komplekse mennesker er. Elvis. At jeg forsøger at svare, når jeg burde holde min kæft. Håndbold og andet, der får os til at føle os uretmæssigt store. Feriebilleder. Udtalelsen: »Jeg har gjort mit bedste.« Når jeg mister blikket for det væsentlige i livet.

Elsker, elsker ikke

På denne plads skriver en dansk forfatter lister over de ting, højt og lavt, som de særligt holder af og ikke holder af.

Seneste artikler

 • Elsker, elsker ikke: Dea Sofie Kudsk

  18. marts 2017
  Min familie. At lugte af bål og drømme om at bygge hus i bjergene. Kaffe, arepas og stilhed. Murmalerier, farver og træer i byer. At gå. At fortsætte, at vende om, at tage af sted, at komme hjem. Blå himmel og bare fødder. Vesterhavet. Moder jord
 • Elsker, elsker ikke: Peter Nielsen

  11. marts 2017
  Kyster, ordbøger, bananer, bregner, forårsdage, inden det bliver rigtig varmt, Pierre Alechinsky, ting, man ikke vidste, man havde grund til at glæde sig til
 • Elsker, elsker ikke: Nanna Storr-Hansen

  4. marts 2017
  Vand, nus, at ligge i ske, min familie, Bach, at svømme, lange telefonsamtaler, mit andet år på Forfatterskolen, at læse noget af nogen, jeg kender godt, orgasmer, vandmelon
Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her