Elsker, elsker ikke: Josefine Ottesen

På denne plads skriver en dansk forfatter lister over de ting, højt og lavt, som de særligt holder af og ikke holder af
Kultur
21. februar 2014

Elsker

Stilhed, snestorm, flødeskum, fornemmelsen af min mands hånd i nakken, paradokser, brombær fra haven, daggry, familiesamlere, æbler, min søns blik, lyden af uret, der tikker, fristelser, dybsindige samtaler, vidtløftige teorier, tanken om store rejser, helte og heltinder, forestillingen om fremtiden, tillid, latter, min datters visdom, lugten af våd vårjord, Glasperlespillet af Hermann Hesse, hverdag, undring, togture, hjemve, vind mod kinderne, at skyde med langbue, ride min hest og tale sandhed, Vesterhavet, skrøbelighed, dårlige vittigheder, sære artefakter, nørder, H.C. Andersen, solskin, dyb søvn, blomstrende mandeltræer, mit arbejdsværelse, at være Gud, ordsprog, store fortællinger, der rammer flere generationer, mesterskab, indadvendthed, anerkendelse, Wikipedia, at læse bogen bagfra, New York, Svendborg, at dele ud, at blive klogere, smutveje, genveje, omveje, at sælge gamle bøger iført stråhat, at være gademusikant, kys, min nye fyldepen, biblioteker, lækre notesbøger, tom tid med fyldte samtaler.

Elsker ikke

Afsked, smålighed, begrænsninger, bagklogskab, remoulade, gammel fisk, vejrskifte, psykopater, computernedbrud, at man ikke gør sig umage, når avisen ikke er kommet, bekymring, angsten for kontroltab, magtesløshed, når jeg ser nyheder, Coca-Cola, for meget ukrudt i haven, magtfuldkommenhed, dåseærter, selvynk, berømthed, receptioner, sur hvidvin, ejerskab, aldersklasser, branding, den lige vej, midtervejen, fordummelsens ensomhed, bolig- og madprogrammer: gå dog på besøg hos hinanden i stedet for! Sjælelig onani på sociale medier, at være sig selv nok, at være ensom blandt mange, at vente, manglen på dansk kulturpolitik, fyldt tid med tomme samtaler.

Elsker, elsker ikke

På denne plads skriver en dansk forfatter lister over de ting, højt og lavt, som de særligt holder af og ikke holder af.

Seneste artikler

 • Elsker, elsker ikke: Dea Sofie Kudsk

  18. marts 2017
  Min familie. At lugte af bål og drømme om at bygge hus i bjergene. Kaffe, arepas og stilhed. Murmalerier, farver og træer i byer. At gå. At fortsætte, at vende om, at tage af sted, at komme hjem. Blå himmel og bare fødder. Vesterhavet. Moder jord
 • Elsker, elsker ikke: Peter Nielsen

  11. marts 2017
  Kyster, ordbøger, bananer, bregner, forårsdage, inden det bliver rigtig varmt, Pierre Alechinsky, ting, man ikke vidste, man havde grund til at glæde sig til
 • Elsker, elsker ikke: Nanna Storr-Hansen

  4. marts 2017
  Vand, nus, at ligge i ske, min familie, Bach, at svømme, lange telefonsamtaler, mit andet år på Forfatterskolen, at læse noget af nogen, jeg kender godt, orgasmer, vandmelon
Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her