Læsetid: 3 min.

Far fortjener også opmærksomhed

Mor er dejlig og rund og altid i fokus, men far er også okay – derfor fortjener farrollen at få en tur i rampelyset. I denne uge inviterede fortællerscenen BestTellers fædre i alle aldre til at dele deres historier
Ved scenearrangementer sætter publikum sig som regel til rette og lader sig underholde af øvede kunstnere. Men hver torsdag vender BestTellers rollerne på hovedet og lader publikum føre ordet

Ved scenearrangementer sætter publikum sig som regel til rette og lader sig underholde af øvede kunstnere. Men hver torsdag vender BestTellers rollerne på hovedet og lader publikum føre ordet

Jakob Dall

15. februar 2014

Han kan være af pap, han kan være en regnbue. Han kan have sejlet på de syv have eller spillet seriefodbold på en pløjemark. Måske bor han i udlandet eller lige rundt om hjørnet. Farrollen byder på mange muligheder og rummer lige så mange historier. Torsdag aften indtog ti personer scenen på Vesterbro i København for at fortælle deres egen historie om at være far – og om at have én.

»Til en meget frigjort kollektivfest i 70’erne, langt ude på landet, oplevede jeg, at min borddame fødte,« begynder en mand. »Det var ved den lejlighed, at jeg blev enig med mig selv om, at jeg helt klart godt kunne undvære at få børn.«

Den gråsprængte herre er som den første gået på scenen i det lille kælderlokale, hvor op imod 50 mennesker sidder let smilende og musestille med blikket rettet mod scenen. Manden fortæller, at han senere skiftede holdning til det at blive far, da han mødte en meget målrettet kvinde, der straks ville have testet hans forplantningsevner:

»Hun tog mig, som jeg skulle tages. Den første kærlighedserklæring var en tur til sæddoktoren.«

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Andreas Trägårdh
  • Inger Sundsvald
Andreas Trägårdh og Inger Sundsvald anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu