Læsetid: 2 min.

Philip Seymour Hoffmans bedste

Philip Seymour Hoffman brillerede i store og små roller i en lang række film. Her er klip fra 9 af de bedste, som man ikke bør snyde sig selv for at se
I Bennett Millers drama Capote forvandler Hoffman sig fysisk og spiller forfatteren Truman Capote, der vil gå langt for at få en god historie i hus, med lige dele humor, intelligens, empati og krukkeri

I Bennett Millers drama Capote forvandler Hoffman sig fysisk og spiller forfatteren Truman Capote, der vil gå langt for at få en god historie i hus, med lige dele humor, intelligens, empati og krukkeri

Foto fra filmen

Kultur
3. februar 2014

1. Happiness, 1998

I rollen som den ensomme Allen, der har våde drømme om den smukke Helen, formår Hoffman at forene det sårbare og følsomme med det ubehagelige og foruroligende, hvilket man også forventer af en film af den bidske samfundsrevser og menneskeskildrer Todd Solondz.

2. Almost Famous, 2000

Hoffman spiller rockkritikeren Lester Bangs, der giver hovedpersonen i Cameron Crowes selvbiografiske film en række gode og meget jordbundne, ja, næsten desillusionerede, råd om, hvordan han skal gribe sin karriere an.

3. Flawless, 1999

Robert De Niro spiller en konservativ politimand, der rammes af et slagtilfælde og får hjælp til at lære at tale igen af Hoffmans flamboyante dragqueen. Det er en fornøjelse at se de to skuespillere og temperamenter overfor hinanden i Joel Schumachers fine film.

4. The Talented Mr. Ripley, 1999

I rollen som Freddie Miles, der kommer på sporet af Tom Ripleys ugerning i Anthony Minghellas filmatisering af Patricia Highsmiths bog, er Hoffman arrogant og irriterende, en rigmandssøn med for stort selvværd, og da Ripley slår ham ned, fryder man sig lidt.

5. Magnolia, 1999

Hoffman viser sin følsomme og sympatiske side som Phil, der tager sig af en dødssyg mand, i Paul Thomas Andersons mesterværk om en række ensomme eksistensers jagt på kærlighed og mening med livet i Los Angeles.

6. Capote, 2005

I Bennett Millers drama forvandler Hoffman sig fysisk og spiller forfatteren Truman Capote, der vil gå langt for at få en god historie i hus, med lige dele humor, intelligens, empati og krukkeri.

7. Synecdoche, New York, 2008

Hoffman giver alt, hvad han har i sig som teaterinstruktøren Caden Cotard i Charlie Kaufmans komplekse fortælling om livet, kunsten og kærligheden.

8. Doubt, 2008

Er han skyldig eller ej? Det er svært at greje i John Patrick Shanleys drama om en katolsk præst, der anklages for misbrug af en dreng, og det er ikke mindst Hoffmans fortjeneste. På én gang er han sympatisk, tilforladelig og dybt mistænkelig.

9. The Master, 2012

Er han gal eller genial? Også i Paul Thomas Andersons film om en karismatisk sektleder – inspireret af L. Ron Hubbard – spiller Hoffman på mange strenge på én gang, og man er sjældent sikker på, hvor man har ham.

Læs også nekrolog: Den talentfulde hr. Hoffman

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Jakob Trägårdh

filmstriben (bibliotekernes filmkanal x3 gratis film pr. måned) har seks film med PSH
https://www.filmstriben.dk/fjernleje/film/search.aspx?searchmode=simple&...

Anders Sørensen

Happiness er en fantastisk film. Kulsort, deprimerende - og morsom. En af mine yndlingsfilm.

Jens Overgaard Bjerre

Han gjorde bestemt en amerikansk film værd at se. Ellers synes jeg at der er gået Disney, krig og inflation i film fra USA. Det vælter frem med dårlige film og de er tit besat med skuespillere, som jeg engang syntes var gode. Men som nu spiller med i hvilken som helst omgang lortefilm og i mængder af dem. For eksempel Bruce Willis og til dels Robert de Niro og mange andre. Det er et tab, især når DK nu engang er fastkoblet til amerikansk filmindustri.

Jeg synes lige jeg villle naevne Philip's rolle i filmen "Charlie Wilson's war". Om man kan lide filmen eller ej kommer man vist ikke udenom at Philip er genial.

Her er en lille smagsproeve :D

http://www.youtube.com/watch?v=066BFGk6QvA

Fantastisk skuespiller. RIP!