Læsetid: 9 min.

Nielsens svimlende bryster

Kunstneren Nielsen, der i disse dage på CaféTeatret forvandler sig til bl.a. baronesse Blixen, forstår ikke Informations evindelige identitetsmaskine, når det kommer til køn. Og han forstår ikke queerfolkets kamp for det individuelle begær. Han er mere interesseret i de underlige kønssvimmelheder, som eksempelvis Michael Jackson og hans egen krop og nøgne bryster kan skabe
’Uden at jeg forsøger at lave noget grænseoverskridende, får jeg omsider menneskene ud på værens åbne slette. Og jeg ønsker jo bare at skabe et rum af stor intensitet og nærvær og nåde,’ siger Nielsen.

Sofie Amalie Klougart

15. marts 2014

Plakaten med fotografiet har været at se i Københavns bybillede i noget tid. Den nøgne og blege og afpillede krop, der ligger i et badekar af helt klart vand. Hva’så? siger den rynkende pande. Øjnene kigger direkte på beskueren. Små, brede, faste bryster. Håret strøget tilbage. Lysebrun kønsbehåring mellem lukkede lår. En slags foruroligende skønhed. Børn var blevet forvirrede over den nøgne dame. Nogle voksne fandt det også voldsomt, dette syn mast mod vores øjne.

»Det er jo fantastisk,« siger kunstneren Nielsen iført lang, mintgrøn slåbrok oven på CaféTeatret i København.

»90 procent tror, at jeg er en kvinde på det fotografi. Teateret har fået klager, også fra feminister, over at de portrætterer en nøgen kvinde på den måde. Selv min mor spurgte, da hun så billedet: ’Hvordan har I lavet brysterne?’ ’Dem har du da lavet, mor’!« svarer Nielsen, nu foran journalisten og med et lille dramatisk knæk i stemmen. Et ’jamen mor, dog’-knæk. Tænk ikke at genkende sit eget skaberværk. Fantastisk, egentlig.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Niels Mosbak
  • ole eising
Niels Mosbak og ole eising anbefalede denne artikel

Kommentarer

peter fonnesbech

Bliv buddistmunk i eksempelvis Thailand et års tid eller 2 .
Så lærer du at træde forbi lysten , den forkælede drift, og slukke for jeg'erne et efter et, til at der ikke er noget tilbage længere.