Læsetid: 5 min.

YouTube er avantgarde

Hans kunst er lavet med maskiner og tager udgangspunkt i en popkultur, der har udskiftet Heinz-dåser med computerspil og pool noodles. Cory Arcangel laver værker i en digital tidsalder og udstiller på HEART i Herning
’Kunsten er nødt til at bevæge sig med kulturen, og fordi teknologi nu er så stor en del af kulturen, må kunsten følge med,’ mener den amerikanske kunstner Cory Arcangel

’Kunsten er nødt til at bevæge sig med kulturen, og fordi teknologi nu er så stor en del af kulturen, må kunsten følge med,’ mener den amerikanske kunstner Cory Arcangel

Tor Birk Trads

24. marts 2014

Halvvejs inde i en sætning rejser Cory Arcangel sig op. Vi sidder inde i et af hans værker, og nu er han nødt til at give en demonstration. Det afskærmede område har et anlæg med to gulvhøjttalere, som står som et alter for enden af rummet.

Langs væggen stikker vinylplader ud af hylderne. Det er et arkiv over techno og tidlig elektronisk musik. Han sætter pickuppen ned på en plade, der allerede er lagt på. Ud springer tunge beats, der aldrig har set en vokal. Han vil have mig til at høre musikken, se vinylen dreje om sig selv og mærke, hvordan bassen ligger dybt og klart i højttalerne. Han trækker pickuppen hen på forskellige steder af pladen, men ender med at vende LP’en om på den anden side for at finde at finde et mere mekanisk og loopende stykke. Løbende skruer han mere og mere op for anlægget. Den torsdagstrætte museumshal lyder som et dansegulv fra 90’erne, og Cory er tydeligvis begejstret.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu