Læsetid: 4 min.

60 sekunder – med livet i fødderne

I dag er det Dansens Dag. Så nu kan vi alle sammen komme ud på gaden og danse hiphop – eller folkedans og tango. Men vi kan også vælge at blive ved computeren og se de bedste bidrag til videokonkurrencen ’60secondsdance’
Dans handler om at have lyst til at bevæge sig. Og Dansens Dag bringer dansen ud i byrummet. Her er springglæden vist nået til Valby.
29. april 2014

Et minut er ikke meget. Men 60 sekunder er nok til at sætte en tilskuers krop i kog, så den selv får lyst til at bevæge sig. Og måske er det netop derfor, at dansevideokonceptet 60secondsdance er blevet så stor en succes som optakt til Dansens Dag, der afholdes i dag.

De danske dansearrangører tog forskud på glæderne for Dansens Dag, da de søndag afsluttede dansevideokonkurrencen 60secondsdance.dk i Cinemateket.

Vinderen blev den smukke film Parkinson af den finske koreograf Jukka Rajala-Granstubb, der har lavet en film om sin far, som har fået Parkinson. Den syge mand står ude på en mark med sne. Han har nøgen overkrop, og hans hånd ryster vildt. Men bagfra kommer sønnen og lægger en beroligende hånd på sin fars arm …

Dans eller løb

60secondsdance er blevet et tilløbsstykke med hele 94 videobidrag. Kun én dansk video klarede sig til top ti-finalen, nemlig Jacob Stages video Black & White. Her danser en masse unge med heftige sneakers i fælles stampen – som om deres energiske fødder tvinger dem til at danse.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu