Læsetid: 4 min.

’Det er elitært at bede Yahya Hassan tie’

Den fortsatte svenske debat om Yahya Hassans forstadspoesi handler om, hvem der er den gode og den dårlige indvandrer, og hvem der undertrykker hvem
Den svenske forfatter Lidija Praizovic (billedet) har engageret sig i debatten om Yahya Hassans debutdigtsamling. Modsat forfatteren Athena Farrokzhad mener Praizovic ikke, at Hassan burde have tiet.

Lina Siksjö

11. april 2014

Debatten om Yahya Hassans debutdigtsamling fortsætter. Bogen er lige udkommet på svensk og debatteres livligt i de svenske medier. Mest interessant og principiel er debatten mellem forfatterne Athena Farrokhzad og Lidija Praizovic, der begge skriver for avisen Aftonbladet.

Som det vil være dem, der har fulgt med i sagen, bekendt, så anmeldte Athena Farrokhzad Yahya Hassans bog med den kritik, at hun ikke mente, at forfatteren skulle have skrevet om den patriakalske vold blandt indvandrere, fordi det var at spille trumfer i hænderne på islamofoberne. Hun tog afsæt i egen praksis som forfatter med anden etnisk baggrund og sagde, at det var forhold, hun ikke selv ville skildre i sine bøger: »Der findes erfaringer som jeg ikke kan skrive om her. Det føles umuligt at skildre dem for en overvejende hvid offentlighed,« skrev Farrokhzad og talte om Yahya Hassans bog som »hvilken gave fra oven til Dansk Folkeparti«.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu