Elsker, elsker ikke: Bjørn Rasmussen

På denne plads skriver en dansk forfatter lister over de ting, højt og lavt, som de særligt holder af og ikke holder af
Kultur
11. april 2014
Frida Gregersen

Elsker

Lille hvalpekylling og henriette tarmvald og unghelm, feta hængt op som sejl mellem trætoppene og lange valmodshenning, jeg elsker­ sovsemetaforer og min mands skæg, min hunds skæg, fiskesmat og et langtøje, uden filter, en syren, en hyacint, laksefarvet, jeg elsker lille hønsesjov og sufjan trivibirkes, petrean og kalvan og sansedorte, en torsdag i livet, annjäderlund, michael haneke og cocorosie, jeg elsker en citrusfrugt, ethvert grøntsagsærinde, langt rødt hår, heste, orgasme, sprødt skind og tykke notesbøger, mads ananda lodahl, jeg elsker en savsmuld og lollet gråd, abrikosen og haletudsen, kære ven, kom lad os ture, champagnemorgen, tørt græs, jeg elsker englevinger, ydre kønslæber og brune nosser, sperm, jeg elsker en guvernante, en lang hær af kalkuner­, billie holiday og sara stridsberg og david lynch og sol og hjertesmertedigte, teenagere, jeg elsker klistermærker og ekskærester, en trombone fuld af savl, skoddekadente drags og jacob og unibrow.

Elsker ikke

Optegnede øjenbryn og et solarium i provinsen og pigefarver og drengefarver og fredsbevarende styrker, jeg elsker ikke en nynazist og fugle i mit ansigt, medicinen, min mave, biler, reklamer, jeg elsker ikke det kapitalistiske samfund og leverpostej, økonomi, positiv psykologi og strøget, flaget, militæret, jeg elsker ikke danmark, jeg elsker ikke fodboldkampe og håndboldkampe og højtider, højtbelagt smørrebrød, actionfilm, komedier og racister, en virksomhed, en krimi, funk, jeg elsker ikke mit selvhad, mit umættelige behov for at alle skal elske mig, jeg elsker ikke søndage og så lukker vi og slukker vi, shopping, lungerne, elektronik, jeg elsker ikke smukt bestik og folk der gør nar, sladder, mode, sovs.

Elsker, elsker ikke

På denne plads skriver en dansk forfatter lister over de ting, højt og lavt, som de særligt holder af og ikke holder af.

Seneste artikler

 • Elsker, elsker ikke: Dea Sofie Kudsk

  18. marts 2017
  Min familie. At lugte af bål og drømme om at bygge hus i bjergene. Kaffe, arepas og stilhed. Murmalerier, farver og træer i byer. At gå. At fortsætte, at vende om, at tage af sted, at komme hjem. Blå himmel og bare fødder. Vesterhavet. Moder jord
 • Elsker, elsker ikke: Peter Nielsen

  11. marts 2017
  Kyster, ordbøger, bananer, bregner, forårsdage, inden det bliver rigtig varmt, Pierre Alechinsky, ting, man ikke vidste, man havde grund til at glæde sig til
 • Elsker, elsker ikke: Nanna Storr-Hansen

  4. marts 2017
  Vand, nus, at ligge i ske, min familie, Bach, at svømme, lange telefonsamtaler, mit andet år på Forfatterskolen, at læse noget af nogen, jeg kender godt, orgasmer, vandmelon
Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her