Elsker, elsker ikke: Jesper Sternberg

På denne plads skriver en dansk forfatter lister over de ting, højt og lavt, som de særligt holder af og ikke holder af
Kultur
4. april 2014

Jesper Sternberg

Mia Ravn Bach

Elsker

Det paradoksale og det hykleriske. At få en ven, der ikke er vant til at spise stærk mad til, med tårer i øjnene, at tage en bid af noget, som han tror er guacamole, men som i virkeligheden er wasabi. Hunde, katte og spaghetti med kødsovs. At købe ind. At skifte imellem at læse Tristam Shandy og tage Ipad’en frem og spille Small World 2. Brovtende frisprog og høj latter. Forestillinger om apokalypsen. At lyve for børn. Shu-bi-dua. Solskin – når bare der også er skygge. Freak Power. Klar tænkning. Sangtekster som jeg ikke kan huske. Når maskineriet går i stå og folk laver bål og løber i gaderne. Tanketorsk og kæpheste. Demokrati og den fælles samtale i det offentlige rum. Bordtennis. At der altid er godt vejr i vandlandet Tropical Islands lidt uden for Berlin – og at man kommer gratis ind på sin fødselsdag.

Elsker ikke

Det paradoksale og det hykleriske. At sidde på en café og opdage, at dem, der sidder ved siden af er på date og derefter overhøre deres akavede samtale, hvor de blandt andet finder ud af, at de begge to godt kan lide Barcelona. Forestillinger om, at det gode liv skulle kunne opnås gennem selvforsyning. Trafikstøj og ventetid. Mådehold og selvkontrol. Gråtoner i almindelighed og undervandsscener i film i særdeleshed. Monotoni og accept af givne vilkår. Foragt for underklassen. Smileys og lol i stedet for ord. Apokalypsen. Det at der ikke længere findes rygerkupeer, men at der i stedet er kommet stillekupeer er et ondsindet billede på en udvikling i samfundet.

Elsker, elsker ikke

På denne plads skriver en dansk forfatter lister over de ting, højt og lavt, som de særligt holder af og ikke holder af.

Seneste artikler

 • Elsker, elsker ikke: Dea Sofie Kudsk

  18. marts 2017
  Min familie. At lugte af bål og drømme om at bygge hus i bjergene. Kaffe, arepas og stilhed. Murmalerier, farver og træer i byer. At gå. At fortsætte, at vende om, at tage af sted, at komme hjem. Blå himmel og bare fødder. Vesterhavet. Moder jord
 • Elsker, elsker ikke: Peter Nielsen

  11. marts 2017
  Kyster, ordbøger, bananer, bregner, forårsdage, inden det bliver rigtig varmt, Pierre Alechinsky, ting, man ikke vidste, man havde grund til at glæde sig til
 • Elsker, elsker ikke: Nanna Storr-Hansen

  4. marts 2017
  Vand, nus, at ligge i ske, min familie, Bach, at svømme, lange telefonsamtaler, mit andet år på Forfatterskolen, at læse noget af nogen, jeg kender godt, orgasmer, vandmelon
Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her