Læsetid: 8 min.

Houellebecq forsvandt men fandt sig selv igen

Frankrigs førende litterære provokatør, romanforfatteren Michel Houllebecq, blev i tre dage i 2011 meldt savnet, og det hed sig, at gangstere eller internationale terrorister havde kidnappet ham. Rygtet var falsk, men nu har Houllebecq brugt det som oplæg til en film med sig selv i hovedrollen. Forfængelighed eller metafiktion?
Michel Houellebecq i rollen som ... Michel Houellebecq i en ny film, hvor den franske enfant terrible bliver kidnappet af en flok muskelmænd, som dog hurtigt bliver klar over, at ingen vil betale løsesum for forfatteren

Michel Houellebecq i rollen som ... Michel Houellebecq i en ny film, hvor den franske enfant terrible bliver kidnappet af en flok muskelmænd, som dog hurtigt bliver klar over, at ingen vil betale løsesum for forfatteren

Foto fra filmen

3. april 2014

Frankrigs kontroversielle filmmager og romanforfatter tager i smug et hvæs af en e-cigaret, da jeg møder ham under Berlinale-filmfestivalen til en samtale om hans seneste væk – en film, der med mandens karakteristiske mangel på selvudslettelse har fået titlen, L’enlèvement de Michel Houllebecq – bortførelsen af Michel Houllebecq. Overflødigt at nævne, at han selv spiller hovedrollen.

Hvad Houellebecq ryger, ville være aldeles uinteressant, hvis det ikke havde været for den kendsgerning, at han i sin nye film konstant ses i situationer, hvor han pulser løs, forsøger at tænde en cigaret eller trygler sine kidnappere om at give ham en lighter. Forklaringen, viser det sig, er imidlertid ikke, at Houellebecq forsøger at holde op, endsige er bekymret for lungekræft eller emfysem. Problemet er, at en smule cigaretrøg er nok til at udløse sprinklerne i festivalbygningen. Hvis han ryger lige så energisk, som han plejer, vil vi alle blive gennemblødt.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer