Læsetid: 5 min.

Kan en 14-årig pige redde ’Mad Men’?

Syvende og sidste sæson af ’Mad Men’ løber snart hen over skærmen. Tiden som modeinspirator og kæledægge for kultureliten er slut, og Don Draper krydrer stadig eksistentielle kriser med kvinder og alkohol. Imens er en anden karakter vokset op. Hun hedder Sally Draper og er seriens radioaktive atom, der endnu ikke har resigneret
Syvende og sidste sæson af ’Mad Men’ løber snart hen over skærmen. Tiden som modeinspirator og kæledægge for kultureliten er slut, og Don Draper krydrer stadig eksistentielle kriser med kvinder og alkohol. Imens er en anden karakter vokset op. Hun hedder Sally Draper og er seriens radioaktive atom, der endnu ikke har resigneret

Mia Mottelson

10. april 2014

Hvem er Don Draper? Spørgsmålet har vibreret igennem alle Mad Men-sæsoner, mens vi har fulgt de ansatte på et reklamebureau i New York op igennem 1960’erne med skiftende familieforhold og arbejdspositioner. Men glem tvivlen om hans egentlige navn og historien, der prægede de første sæsoner. Som Bert Cooper, reklamechefen uden sokker, siger: »Who cares?« Det er der ingen, der gør. Mystikken har altid gået på, hvad der foregår under pandebrasken på verdens mest cool mand. Hvordan kan han stirre så intenst ud i luften. Hvad får ham til at sige, hvad han siger, og gøre, hvad han gør. Hvem er han?

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Spændende læsning. Ja, Sally er en interessant figur i denne dekadente voksenverden, hvor den nutidige politiske korrekt får nogle kindheste (efterhånden tænker man slet ikke over, at Betty ryger og drikker imens hun er gravid). Men lige et par korrektioner. Martin Nohns skriver: "Bert Cooper, reklamechefen uden sokker" - men Cooper er inspireret af Japan, ikke hippierne, og går således uden sko men dog med sokker. Og et andet sted: "En eller anden fortæller en joke, og de begynder at grine. Men hun er lusket ned ad trappen og reagerer med råb og tårer." - Nej, Sally sad under bordet i stuen ved siden af køkkenet, hvor hun også havde gemt sig, da hun havde taget 5 dollars fra bedstefar Gene.
"

Godt skrevet. Men med udvandingen in mente kan man godt frygte, at artiklen her, og de forventninger den skaber, kommer til at overgå sæson 7 i spænding.