Klumme
Læsetid: 1 min.

Elsker, elsker ikke: Kaspar Colling Nielsen

På denne plads skriver en dansk forfatter lister over de ting, højt og lavt, som de særligt holder af og ikke holder af
Kultur
2. maj 2014

Kaspar Colling Nielsen

Isak Hoffmeyer

Elsker

At træde ud af en bil efter en lang køretur, røget makrel, at se cykelløb mens solen skinner, at spise æble med en kniv, fredag eftermiddag, vores postkasse uden breve til mig, farsbrød, at dyrke grøntsager på min altan, at spise grøntsager fra min altan, at betragte mine katte, de sjældne nætter hvor man af en eller anden grund danser fantastisk, morgensmøger, morgenkaffe, lyde i gården om sommeren, voice over på fransk, at dagdrømme mens der foregår noget vigtigt, chili, at spille fodbold, The Smiths, Preben Elkjær, når min datter holder mig i hånden, spinat, stærk ost, indre by om søndagen, at høre radio i bilen på vej hjem fra foredrag i Jylland, chiliburgeren fra grill Isted, gefilte fisch mit chrein, Barnaby, syltede agurker, Brøndby, Kafka, at gå til frisøren, at skrive om morgenen, dokumentarfilm om Anden Verdenskrig, dyre sko.

Elsker ikke

Muslinger, at fiske, diskussioner om strukturel racisme i litteraturdebatten, fordømmende hippier, folk der ikke ser tv, litteratur om folks barndom, at gå til lægen, følgagtige mennesker, hæmorider, politikere, breve med mit navn på, fugle, kvinder der praler med deres mænd, Legoland, folk der snaver på gaden, variationer over frikadeller, ’dansk litteratur’, at rejse, positiv psykologi, psykologi, venstreorienterede, højreorienterede, æbler i kager, folk der ikke kan lide farsbrød, analyser af digte, intertekstualitet, at mangle en lighter, skatteregler, folk der kalder kunst for terapi, jazz, folks tænder, unge bartendere der snakker med deres venner i stedet for at servere, firkantede tallerkener, slanke kopper, ørepropper, venteværelser, søvnløshed, mødre til forældremøder, sky, skumslik, kinaskak, folk der skriver ’lol’ og ’hvad fuck’, bartendere på cocktailbarer, dansk landbrug.

Serie

Elsker, elsker ikke

På denne plads skriver en dansk forfatter lister over de ting, højt og lavt, som de særligt holder af og ikke holder af.

Seneste artikler

 • Elsker, elsker ikke: Dea Sofie Kudsk

  18. marts 2017
  Min familie. At lugte af bål og drømme om at bygge hus i bjergene. Kaffe, arepas og stilhed. Murmalerier, farver og træer i byer. At gå. At fortsætte, at vende om, at tage af sted, at komme hjem. Blå himmel og bare fødder. Vesterhavet. Moder jord
 • Elsker, elsker ikke: Peter Nielsen

  11. marts 2017
  Kyster, ordbøger, bananer, bregner, forårsdage, inden det bliver rigtig varmt, Pierre Alechinsky, ting, man ikke vidste, man havde grund til at glæde sig til
 • Elsker, elsker ikke: Nanna Storr-Hansen

  4. marts 2017
  Vand, nus, at ligge i ske, min familie, Bach, at svømme, lange telefonsamtaler, mit andet år på Forfatterskolen, at læse noget af nogen, jeg kender godt, orgasmer, vandmelon
Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her