Læsetid: 9 min.

Ingen sex, tak

Aseksualitet er ikke sådan at sætte på formel. Det mener fire aseksuelle, der her fortæller hver deres historie om at være aseksuel og om at leve med kønsdrift, der ikke er rettet mod andre
Bare at få vished for, at der ikke er spor i vejen med mig, var fantastisk
		– Lisa, 30 år

Bare at få vished for, at der ikke er spor i vejen med mig, var fantastisk
– Lisa, 30 år

30. maj 2014

Michael Doré er matematiker med en ph.d.-grad fra Warwick Universitet. Allerede som 14-årig vidste han, at han var aseksuel, da han stødte på begrebet i biologiundervisningen. Dengang var der ikke noget netværk, og Michael lærte første AVEN at kende i 2009 –  et netværk, der arbejder for større forståelse for og større synliggørelse af aseksuelle.

»Aseksualitet er ikke en besættelse for mig. Jeg går ikke rundt og siger til alle, at jeg er aseksuel, men nævner det kun, når det er relevant. I mange år tænkte jeg, at jeg ikke behøvede noget netværk. Alligevel var det godt at vide, at det var der«.

Michael begyndte at medvirke i nogle artikler om aseksualitet. »Jeg var bl.a. med i softporn-magasinet Foreplays featureartikel om fænomenet. Senere var jeg også med i mandebladet For Him Magazine – et blad med masser af billeder af lækre kvinder og hurtige biler. Det var ret sjovt.«

Aseksualitet er den fjerde valgmulighed blandt forskellige slags seksuelle orientering – de øvrige er heteroseksualitet, homoseksualitet og biseksualitet.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Astrid Haugaard Eriksen
  • Dennis Laursen
Astrid Haugaard Eriksen og Dennis Laursen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Dennis Laursen

Aseksuel, veganer, og vil ikke have børn - det lyder da ellers som den perfekte kombination!

Kjeld Hansen

Har lige set filmen "Her". Måske det er fremtidens sex partner... Men omvendt, så kan denne livsstil vise sig at være løsningen på klodens problemer med forurening og overbefolkning - Undgå forplantning og frels verden :o)

- Personligt foretrækker jeg enkeballer hver lørdag i landsbyen med dans og frække blikke efter frk. Jensen, Hansen og alle de andre søde damer ;o)

Jens H. C. Andersen

Hmm, skal de ikke bare have et ordentlig skud overdosis af mørkchokolade i 14 dage???

Synes det er svært at forstå den verden, men fedt at den findes, det minder os om at der så meget andet af værdi.

Måske skal seksualbegrebet udvides?
Jeg bider især mærke i at "kys og kælen" åbenbart ikke regnes for "rigtig sex".

Lise Lotte Rahbek

Klart, at der må være en anden yderlighed end de mennesker, som er meget, meget hurtige til at bespringe andre mennesker seksuelt.
her er der nogle, som bare ikke er interesseret i bespringning.

Lyder umiddelbart meget afslappet.

Majbritt Nielsen, Brian Pietersen, Benny Pedersen, Dennis Laursen, Sven Elming og Anders Kristensen anbefalede denne kommentar

Det er problematisk, at medier og reklamer fremstiller kærlighed som sex. Som om det er den eneste ægte kærlighed. Det fjerner fokus fra, hvad kærlighed er. Jeg ser kærlighed som det at betyde mest for hinanden. Savne og længes efter hinanden osv. Et ægte kærlighedsliv kan være lige så godt uden sex, som med sex.

Lysten til sex med en anden er mere et instinkt de fleste har. Flest har det bedst med sex til deres kæreste. Andre med sex til en de ikke er kæreste med og nogen har meget sjældent lyst til sex. Det som kan være rigtige for den ene, kan virke helt forkert for en anden. Sex i sig selv, har nødvendigvis ikke noget med kærlighed at gøre.
Aseksuelle ville have det meget lettere, hvis vi i højere grad accepterede, at vi er meget forskellige.

Hans-Henrik Hansen, Dennis Laursen, Peter Taitto og Christian Pedersen anbefalede denne kommentar

jamen det er da udmærket, i hvert fald så længe de er sig bevidst om det og i stand til at formulere og kommunikere det, så man kan gå i en bue udenom, hvis man vil, og der ikke efterlades en masse skuffede mennesker i deres kølvand. Og åbenhed skulle jo nok hjælpe mere på det end fordømmelse.
Selv har jeg anpart i en 18-årig datter som ikke er aseksuel, i hvert fald ikke på nuværende tidspunkt, hvilket jeg er glad for at vide, men som jeg fik sammen med en der er aseksuel, som gerne ville have et barn, men vi var altså kun sammen en kort tid, personligt vil jeg ikke være i et aseksuelt forhold. Nu hvor jeg og min nuværende kæreste er 63 skulle seksualiteten gerne holde en 10-15 år endnu, og det tror jeg osse den gør, men ellers kunne det godt være jeg skred. Til den tid er det måske i orden, det ser vi til den tid.

Jens H. C. Andersen

Lars: er det ikke mere den anden vej rundt, at reklamer mv. fremstiller sex som kærlighed?
Bortset fra den er jeg langt hen ad vejen enig.

Dennis Laursen

Hvordan filen kan man aseksuel, når man enten masturberer, eller sågar har sex med andre (uanset årsagen)? Burde forudsætningen for at være aseksuel ikke som minimum være, at man er "jomfru"?

Selv inden for seksuelle definitioner, har pragmatismen taget overhånd... Det ender med, at vi snart ikke kan kommunikere med hinanden, fordi vi alle sammen bruger begreber ud for vores egne, subjektive fortolkninger...

Jeg sidder og kigger lidt på billederne - og får en rigtig grim tanke:
Måske gør de bare en dyd af nødvendigheden -
det er jo ikke så svært at sige nej til sex, hvis ingen vil have sex med én.

Astrid Haugaard Eriksen

Dennis Baggers Laursen: Forudsætning for at være aseksuel er ikke, at man er jomfru, for det ville forudsætte, at seksualitet udelukkende defineres ud fra ens seksuelle adfærd. En forudsætning for at være heteroseksuel er således heller ikke, at man aldrig har haft sex med en af samme køn.
I det aseksuelle miljø (fx AVEN) defineres aseksualitet som manglen på seksuel tiltrækning. At man som aseksuel ikke er seksuelt tiltrukket af fx sin kæreste, betyder ikke nødvendigvis, at man ikke kan have sex med vedkommende.

Brian Pietersen, Morten Pedersen og Lise Lotte Rahbek anbefalede denne kommentar
Dennis Laursen

@Tino Rozzo:
Det er i hvert fald sikkert, at i et overfladisk, materialistisk samfund som det vestlige, hvor 99,9 % af alle unge har udseende som en primær, afgørende eller influerende faktor i valg af partnere, så er der en gruppe af mennesker, der aldrig vil kunne komme ind på "markedet" - aseksuel eller ej...

Dennis Laursen

@Astrid Haugaard Eriksen:
Det var da godt nok en underlig definition...
Det svarer til at sige, at man kan være vegetar, selvom man spiser fisk - nåja, det gør man jo allerede i stor omfang, i hvert fald her i Danmark. Men det gør det ikke mindre forkert...

@Henrik Brøndum:
Næ.
Jeg forstår heller ikke joken (hvis det altså er en joke)?
Hvis du hentyder til "I did not have sex...", ville det så ikke være hvis jeg foreslog at INDSKRÆNKE seksualbegrebet, at joken ville give mening?

Jens H. C. Andersen

Hmm så er jeg måske også aseksuel (og vegetar), jeg dyrker jo kun sex for at tilfredsstille kvinderne eller noget.

Søren Johannesen

Er det i virkeligheden ikke således, at oplyste mennesker som ikke skader sig selv eller andre har Lov til at gøre præcis hvad de lyster eller ej?

En Lov som rækker langt udover sexualitet og som ikke er givet af nogen og ikke kan tages fra nogen?

Og de eneste som finder det relevant at Dømme andre er de som enten ikke anerkender eller kender til denne universelle, grundlæggende og ganske humane Lov .... eller som foretrækker regler og dogmer som i bund og grund de facto deler mennesker op i grupper ....

Hmmm, men jeg tror faktisk vi bevæger os i den rigtige retning for en gang skyld!
Der bliver kastet Lys på nye emner og nye vinkler på gamle i disse tider i et omfang som kun kan glæde .... vil jeg mener.

Men vurder selv!

Henrik Brøndum

@Tor Brandt

Det var

"Jeg bider især mærke i at "kys og kælen" åbenbart ikke regnes for "rigtig sex".

Jeg prøvede at lave sjov med, men det lykkedes så ikke - beklager.