Læsetid: 1 min.

Den skæggede dame vinder Eurovision i København

Den 25-årige Conchita Wurst, kendt som den skæggede dame, vinder det internationale melodi grand prix
Conchita Wurst var med sangen Rise Like a Phoenix på forhånd spået gode chancer

Conchita Wurst var med sangen Rise Like a Phoenix på forhånd spået gode chancer

Scanpix

Kultur
11. maj 2014

Østrig vinder Eurovision 2014 i Danmark. Det stod klart, allerede inden alle stemmerne var talt op på Refshaleøen i København. Basim, der repræsenterede Danmark, sluttede som nummer ni.

Den østrigske drag-performer Conchita Wurst var med sangen Rise Like a Phoenix på forhånd spået gode chancer, men hvilket land, der ville løbe med sejren, har der fra bookmakere og eksperter været stor uenighed om.

Den 25-årige drag-performer, der i civil lyder navnet Thomas Neuwirth, græd af glæde efter sejren og benyttede lejligheden til at tale til mennesker, der, lige som hun selv, kæmper for minoritetsgruppers rettigheder.

»Den her aften er dedikeret til alle, der tror på en fremtid med fred og frihed. I ved, hvem I er. Vi er en enhed, og vi er ustoppelige,« sagde Conchita Wurst, da hun modtog trofæet.

LÆS: Vinder af Eurovision er et signal fra Europa

Mere end 180 millioner mennesker forventes at have set showet, der havde værterne Nikolaj Koppel, Lise Rønne og skuespilleren Pilou Asbæk ved roret.

De guidede seerne igennem en aften, hvor der, ud over de 26 optrædende landes musikalske bidrag, også var gjort plads til en hyldest af hende, der har æren for, at Eurovision i år bliver afholdt i Danmark – nemlig Emmelie de Forest.

Det var dog ikke kun ren idyl. For Rusland, der i øjeblikket er i alvorlig modvind på grund af den ulmende konflikt med Ukraine over Krim-halvøen, fik alt andet end Europas kærlighed at føle under pointgivningen.

Hver gang Rusland fik point og da landet selv skulle uddele dem, var det akkompagneret af buh-råb fra salen.

Europæiske medier: De gode vandt Eurovision - Putin tabte

Næste år er det 60. gang, der bliver afholdt Eurovision. Første gang, showet nogensinde blev afholdt, var i Schweiz.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Mads Kjærgård

Ja jeg troede også at Eurovision var skabt som et fælles projekt for at bringe nationerne sammen.
Jeg har for øvrigt aldrig forstået folk, der kræver nogle rettigheder for sig selv, men ikke er villige til at give dem til andre!

Jack Jönsson, Peter Hansen, Jette M. Abildgaard, Anne Eriksen, Ervin Lazar, Flemming Scheel Andersen, Christel Gruner-Olesen, Marina Kasimova, Troels Ingvartsen, Erik Karlsen, Rune Petersen, Bjarne Nielsen, Eva eldrup, Martin Andersen, Holger Madsen og Ljudmila Trojanova anbefalede denne kommentar
Holger Madsen

Jeg så afstemningen på en cafe her i Portugal.
Det danske publikums buhen af Rusland virkede både pinligt og uforståen her på cafeen.

Så jeg giver Ljudmila ret i, at det må de danske medier tage "æren" for.

Peter Hansen, randi christiansen, Heinrich R. Jørgensen, Jette M. Abildgaard, Anne Eriksen, Ervin Lazar, Flemming Scheel Andersen, Christel Gruner-Olesen, Troels Ingvartsen, Rasmus Kongshøj, Rune Petersen, Bjarne Nielsen, erik mørk thomsen, Eva eldrup, lars abildgaard og Martin Andersen anbefalede denne kommentar
Anders Feder

Jaeh, hvis man er indoktrineret til at tro at det russiske zarstyre er noget godt må sandheden være ret uhyggelig at vågne op til.

Torben Selch

And the winner is ... USA
Som i ly af natten har fløjet Ukraines guldreserver væk ..
http://www.globalresearch.ca/ukraines-gold-reserves-secretely-flown-out-...

Det samme måske i Libyen og Iraq. Desuden indsat deres egen udvalgte i mand i National Bank of Ukraine.
"Lad mig styre seddelpressen i et land, så kan du lave lovene - og jeg bestemmer" var der vist en der sagde engang.

Peter Hansen, randi christiansen, Uffe Illum, Thomas Borghus, Ljudmila Trojanova, lars abildgaard, Marina Kasimova, Rune Petersen, Bjarne Nielsen, Eva eldrup, Peter Jensen og Martin Andersen anbefalede denne kommentar
odd bjertnes

kender intet andet til det hele cirkus end billedet her af vinderen, og så at translatoren meddeler at vinderen er 'Fitte Pølse'. Noget af et kunstnernavn til denne borgerbegivenhed, men imaget har han sørme i orden :-D

Peter Jensen

Det var ganske rigtigt meget beklageligt at der blev buhet af Rusland. Men så vidt jeg ved bestod publikum i salen af fans fra hele Europa, så det er vel ikke helt fair at give Danmark alene skylden herfor. Desværre har vi ingen indflydelse på hvordan det bliver udlagt.

Vibeke Rasmussen, Jan Mogensen og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar
Mads Kjærgård

Ja og hvis man troede at USA nu kunne få lov til at udføre alle deres slyngelstreger i fred efter USSRs fald, så må det også være hårdt at vågne op til en verden hvor de nu får modspil! Jeg er forøvrigt ikke ukritisk overfor Rusland, og efter min mening er det ikke mig der er faldet for propagandaen eller udspreder den! Det lader jeg USAs prosselytter om!
Men moderatorene er nok trætte af folk som ikke blot køber katten i sækken! Og derfor kommer til at fremstå som meget prorusisske! Det er dog ikke længe siden jeg skrev noget om fattigdom i Rusland og der blev jeg belært om hvilket økonomisk mirakel landet var! Men det var selvfølgelig før Ukraine! Rusland er stadig Rusland men Ukrainekonflikten kan vi takke EU og USA for! Og facisterne i Kiev ikke at forglemme! De kan heller ikke lide homoseksuelle, men det rager os, fordi der er cool cash på højkant!

Peter Hansen, randi christiansen, Thomas Borghus, Jette M. Abildgaard, lars abildgaard, Torben Selch, Anne Eriksen, Per Torbensen, Niels Mosbak, Flemming Scheel Andersen, Torben Nielsen, Rasmus Kongshøj, Rune Petersen, Bjarne Nielsen, Eva eldrup og Heinrich R. Jørgensen anbefalede denne kommentar
Mads Kjærgård

Forøvrigt buhede vi også sidste gang af de andre da vi var ved at tabe, noget der faldt den tyske kommentator for brystet! Åbenbart typisk dansk bonderøvs mentalitet!

Peter Hansen, randi christiansen, Jette M. Abildgaard, Britta Hansen, Troels Ingvartsen, Rune Petersen, Bjarne Nielsen, Eva eldrup, Heinrich R. Jørgensen og Henrik Darlie anbefalede denne kommentar
Peter Jensen

I sig selv er Eurovisionens Grand Prix en omgang forløjet, opkørt og billig underholdning, en pengemaskine for kommerciel glimmer og glitter - som i kun ubetydelig grad kan udgøre noget mellemfolkeligt i Europa. Og i aftes skete der noget trivielt; man inviterer det aparte ind i stuen, for at vise sin godhed, præmiere dyret og samtidig agere intolerant overfor dét, vi frygter endnu mere; det såkaldt totalitære, kommunistiske bæst. Pyha.

Det bliver næppe dummere eller mindre dueligt, men det holder systemet oven vande. Endnu.

Peter Hansen, randi christiansen, Heinrich R. Jørgensen, Uffe Illum, lars abildgaard, Troels Ingvartsen og Rasmus Kongshøj anbefalede denne kommentar
Peter Jensen

De glade publikum udbrød da også til dem mange mikrofoner at den skæggede madamses sejr viser at vi kan tolerere alt, altså - når en mand med skæg og kvindetøj på kan vinde Grandprix'et, så kan alle vinde - så er der stor tolerance. Grandprix er et symbol på tolerance, på at alle kan vinde. På det gode.

Ren fløde til katten.

lars abildgaard, Flemming Scheel Andersen, Troels Ingvartsen og Lise Lotte Rahbek anbefalede denne kommentar
Søren Rehhoff

Jeg forstår ikke rigtigt nogle af kommentarerne herinde. Hvis der blev buet af Rusland, så er det nok ikke fordi det specielt, er et dansk publikum. jeg vil tro at publikummet til disse begivenheder er rimeligt internationalt og de læser nok heller ikke alle sammen Information.

Karsten Aaen, Vibeke Rasmussen, Jan Mogensen og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar
peter hansen

En klam gang medieonani der udråber LGBT vinder i statskontrollerede public service medier med blanco medielicens check og EURO fortegn.

Mht af ensretning af og styring af medier er EU virkelig et skræmmende fænomen.

Lise Lotte Rahbek

.. var det en god sang, der vandt?

Søren Rehhoff

@ Lise Lotte Rahbek

"..var det en god sang, der vandt?"

Ja, hvis man kan lide James Bond sange

Lise Lotte Rahbek

Tak. Nåe.. den slags sang. Så vil jeg nok ikke lægge stort mærke til den, hvis jeg hører den.

ulrik mortensen
Rasmus Kongshøj

Fint at Conchita vandt. Hun er jo morsom, og sender et godt signal om forskellighed. Sangen var også udmærket, alternativerne taget i betragtning.

Men nej hvor var den behandling, man gav de to russiske piger, dog pinlig. Det er jo ikke dem, der har destabiliseret Ukraine eller lavet forbud mod homoseksuel propaganda. Hvor er det dog hjenedødt, den måde vi alle sammen lige pludselig har fået besked på at hade alt der kommer fra Rusland.

Peter Hansen, Tilde Klindt, randi christiansen, Karsten Aaen, Eva eldrup, Uffe Illum, Jan Bisp Zarghami, Ljudmila Trojanova, Jette M. Abildgaard, lars abildgaard, Martin Andersen, Per Torbensen, Jesper Frandsen og Marina Kasimova anbefalede denne kommentar
Ture Nilsson

Den russiske kommentator om Conchita:
Det minder om den gamle sovjetvits, hvor en betjent spørger efter dokumenter. "Snude, knorhår og hale", svarer hunden, "er alt jeg har brug for at dokumentere!"

Troels E. Lund

Jeg forstår slet ikke at nogen ser en modsætning mellem Putin og en person iklædt skæg og kjole. Putin ses da gerne sammen med sådanne, se f.eks. http://dagbladet.no/2011/11/21/nyheter/russland/utenriks/vladimir_putin/...
Selv var jeg tilskuer til et andet show i går, hvor hovedpersonen var udstyret med både skæg og kjole, og der var også masser af sang. Her havde man dog kaldt det en konfirmationsgudstjeneste.

Steffen Gliese

Jørgen Petersen, kunst begynder med, hvem man er! I sig selv er en ikke interessant, hvis den ikke kan henføres til en person, der relaterer gennem sit værk til andre.

Kjeld Hansen

Med den massive sejer til en dame med skæg ved året melodi grand prix er det dermed endeligt besejlet, at det er et show for homoseksuelle...

- Og fred være med det.

Kjeld Hansen

En anden i iagttagelse man kan gøre er at melodi grand prix anvendes som et politisk manifest og at der nærmest går et skel ned mellem vest og øst Europa...

- Det er straks langt være og viser vi er kulturelt, politisk og værdiforståelse meget langt væk fra hinanden.

Kjeld Hansen

Melodi Grand Prix mistede i går sin uskyld...

Peter Hansen, Steffen Gliese og Ljudmila Trojanova anbefalede denne kommentar
Thomas Faisst

Enig med Søren. Jeg sad det meste af aftenen, og legede med tanken om, at melodierne var kasserede forslag til James Bond´s film.
Jeg synes at grandprixet i sin "upolitiske" form er så ideforladt, at simple "gags" og dyrt "Wow, hvor må det have svært/dyrt at lave" bliver selve indholdet.

Jeg fornemmede flere sange, som kunne have haft et indhold, men som drukende i "you know- agtige" attituder - både politisk korrekte og ukorrekte.
Det er ret trist at se, at man i en krisetid, med masser af udfordringer, smider en kvart milliard efter noget så ligegyldigt.
Der var jo masser af (teknisk) dygtigt sangere.

Jeg troede aldrig at jeg skulle sige dette, men jeg savnede faktisk Thomas Blackmanns harske kommentarer til at rive hul på den glatte kønsløse pænhed, som showet var skruet samme til at være. Det er jo katastrofalt, hvis et show skrues sammen, så man ikke får nogen som helst personlig fortælling ud af den optræden som kunstnerne kommer med.
Hvem gider så overhovedet at huske dem?

Jørn Petersen

Peter Hansen

Musikken kan vel fremvises uden at fremstille afvigende selvs eller provokationer.

Kjeld Hansen

Samtidig vil jeg gerne lykønske Conchita Wurst med sejren.

- Synes det var ret fedt hun vandt.

Kjeld Hansen

Måske er melodi grand prix løsningen på afskaffelsen af ødelængende krige i fremtiden.

- Nationerne kan ganske enkelt synge os ud af konflikterne. Og siden kan en publikums afstemning udpeger en sejres herre/frue :o)

Mikkel Nielsen

Personligt er jeg ikke over begejstret for ESC da musikken generelt kun er til at få hovedpine af, og så er det så kommercielt, tomt og ligegyldigt at det halve burde være løgn.

Men Rusland havde formentligt sluppet for den barnlige og umodne pibekoncert, havde visse politikere mfl. holdt deres kæft, for deres udtalelser var ikke blot politisk og moralsk ukorrekte men også særdeles upassende, og det kan da heller ikke ses som andet end et kæmpe selvmål af dimensioner fra Ruslands side. Hvilket var tydeligt til konkurrencen hvor den homseksuelle delegation fik uhørt vind i seglene til de homoseksuelles sag. Og gutten fra Armeniens torskedumme kommentar forstærkede blot dette. Hvilket de østriske representanter udnyttede til absolut perfektion, men en gennemført propaganda som selvPutin kunne være stolt af! For uden denne havde hun formentligt aldrig vundet, så var sejeren formentligt gået til Ungarn, Sverige eller Arnenien.

Jeg syntes dog stadig Ingen af delene høre hjemme i en sådan konkurrence, for jeg bryder mig hverken om Rusiske homofober og deres middelalderlig holdning om seksuel orientering eller om dele af det homoseksuel "miljø" ensidige propaganda, for ingen af delene høre hjemme her, jeg er også ved at være temmelig træt af den sterotype fremstilling af homoseksuelle mænd som Conchita desværre kun er med til at forstærke og jeg ved at mange homoseksuelle har det på samme måde.

Men jeg har dog respekt for at folk i alle lande vil stemme på en med en anden seksuel præference og det viser at dele af folket i Europa er mere åbne end mange af de homofobiske politikere de har til at lede ders land, hvilket alt andet lige er positivt og så kan jeg også kun unde Conchita sejeren på trods af at jeg hverken var vild med hendes propaganda eller hendes james bond bidrag. For de tilsviner hun fik med på vejen høre ingen steder hjemme i et moderne samfund.

Og så syntes jeg ikke vi skal bringe Khrim med ind i det, det er ikke hvad det her handler om eller grunden til folks fløjten. Og så skal man måske også overveje at grunden til at Rusland fik point af nabolande også skyldtes at der er Russiske mindretal og Pro russere i disse dele af Europa !

Tom Paamand

Jeg har kendt en del ægte skæggede damer, men de fleste har siden opgivet i vores ekstremt konformistiske verden - dog ikke min smukke tyske veninde.

Carsten Søndergaard, Torben Nielsen, Christel Gruner-Olesen og Vibeke Rasmussen anbefalede denne kommentar
Vibeke Rasmussen

Som allerede nævnt kan man undre sig over, hvorfor så mange her skriver, at det var det danske publikum, der buhede. Publikum bestod af endnu flere nationaliteter, end der var repræsenteret i konkurrencen. Så hvad med at nøjes med – helt retmæssigt – at fordømme publikum for at buhe!

Noget andet er, at i denne åh så politisk korrekte holdning, at det var vel nok godt at en 'kvinde' med skæg vandt, vist nok ud fra devisen "Ta' den, alle I homofober!" kan jeg ikke undlade at spekulere på, om en rigtig kvinde (lesbisk) med skæg ville have haft en kinamands(!) chance for at vinde?

Som Henrik Marstal bla skriver i et i øvrigt glimrende indlæg i Politiken:
"[M]elodigrandprixet [er] i seksuelt mere tolerante lande med tiden blevet en bastion for homoseksuelle, især mandlige."

Han skriver desuden:
"Når DR, Københavns Kommune og Region Danmark i fællesskab bruger mere end en kvart milliard licens- og skattekroner på at præsentere så banale sange som om det var seriøs kultur, synes jeg, at der er noget galt.

Og når det kulturelle udbytte endda er næsten lig nul, fordi sangene med stor sandsynlighed er glemt igen om en uge eller tre, så er der et par seriøse mellemregninger, som beslutningstagerne helt har glemt at gøre sig undervejs. Jeg ved ikke, hvordan andre har det, men selv kan jeg næsten ikke bære tanken om, hvad pengene ellers kunne have været brugt til i kulturens tegn."
http://politiken.dk/debat/profiler/marstal/ECE2284983/melodigrandprixets...

Som – københavnsk – skatteborger og musik'elsker' kunne jeg dårligt være mere enig. :(

randi christiansen, Jørn Petersen og Ture Nilsson anbefalede denne kommentar
Thomas Borghus

- Selvfølgelig er det oplagt at trække Putins menneskefjendske homolove ind i diskussionen her, måske var det dem der blev buhet af? - En velorienteret homoseksuel er jo udmærket klar over at Right Sector og Svoboda psykopaterne ikke er folk man kindkysser med, hvis man både har fuldskæg og smukke bryster..

Hollands bidrag var iøvrigt en af de smukkeste sange, i MGPs 59-årige historie.

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=hkrF8uC92O4

Mikkel Nielsen

Der kan ikke herske nogen tvivl om at pengene havde gjort mere gavn andet steds, personligt er det noget svineri at fyre 250mio af på noget så latterligt, især i en tid hvor bunden blot bliver fattigere og fattigere, og hvor det sker under devisen om at man er nød til at prioritere fordi man ikke har råd.

Men man har alligevel råd til at fyre 250mio på ligegyldighedr, det skriger jo til himlen af absurd prioritet.

Brian Larsen, Tilde Klindt, Rasmus Kongshøj, randi christiansen og Olav Bo Hessellund anbefalede denne kommentar
Mikkel Nielsen

Kan se jeg skrev Ungarn, mente Holland

Thomas Borghus

Jeg mente at det er ét fedt med den Ukrainske højrefascismes homofobi og Putins. Lige for at slå det fast. - og ja, 250 millioner er noget af en slat når vi har så mange andre mennesker, der kunne have brug for hjælp. Arrangementet må dog hive nogle penge ind, også - og hvor meget der er tale om, er nok svært at give et kvalificeret bud på, på nuværende tidspunkt.

Kjeld Hansen

Russiske politikeres reaktion på Melodi Granf Prix sejeren i går viser i hvor høj grad MGP bliver politiseret. Og hvor latterlige de Russiske politikere er.

Carsten Søndergaard, Steffen Gliese og Karsten Aaen anbefalede denne kommentar
Ljudmila Trojanova

Vibeke Rasmussen 13.56. og Peter Jensen, 03.08.

Nu skal det ikke lægges alt ansvar for publikum, når værtslandets kommentator siger efter første 10 points, russiske sangerinder får : BARE ROLIG! RUSLAND VINDER IKKE! Det var lige i begyndelsen af afstemning. I løbet af resten af aftenen blev han mere rolig og en gang, når det forkerte land fik gode karakterer igen, siger han: "...Rusland har fået points igen... nu skal jeg være retfærdigt med det..."

Ellers har jeg bestemt at stoppe her på Information med mine forsøg at fortælle at Rusland ikke er kun det onde. Skaden er allerede skete og danske massemedier fører informationskrigen med udmærkelse.
Det gør simpelthen ond at miste tillid til den frie demokratiske presse. For mig, som voksede op under totalitarisme, hvor det var så meget løgn. Jeg har været lykkelig med at komme og blive i et så fantastisk land som Danmark er. Hvor der er så mange muligheder for et godt og spændende liv, hvor du kan få uddannelse når som helst, kan nå med at lave karierre i hvilken som helst alder, hvor folk kan udtrykke sig frit og forskelligt uden at blive kritiseret for det, hvor der er meget hensyn til naturen, kulturen, idræt, det sunde liv. Jeg har altid "reklameret" Danmark, sådan en lille mus på klodens overflade og diskuterede i nogen situationer, som vækkede internationale omtale, f.eks. hvorfor blev girafen Marius aflivet.
Men denne krig - indtil nu kun i aviser og i fjernsyn - har dræbt min tillid og har sået en masse af bekymringer. Jeg er russer og bærer russisk efternavn. Med den holdning som hele verden oplevede til Eurovision skal jeg måske være påpasselig med at fortælle om min natioanlitet? Og fra nu af bliver jeg altid en taber fordi jeg er russer? Og mine fremtidens halvdanske børnebørn kunne altid sætte mig på plads med at sige: Babushka, du har ikke ret. Du er jo russer.

Sandheden som lys finder vejen frem trods alt. Men jeg gider ikke mere konkurrere med en stor propaganda mekanisme.

Til Kjeld Hansen,13.17. Concitas sang var vinder sang. Det skrev jeg på FB allerede under hendes første optræd i semifinalen. Hun havde alt i god sammenblanding: stemme, meget smukke og med mine øjne - rørende skrøbelige - udseende, melodien var god og let til at huske, teksten var også med indhold. Og hun sang med hjertet, mens mange andre blot laverede performence. Godt hun vandt!

Brian Larsen, Peter Hansen, Tilde Klindt, Rasmus Kongshøj, Steffen Gliese, Eva eldrup, Martin Andersen og Karsten Aaen anbefalede denne kommentar
Karsten Aaen

Nu så jeg for første gang i går vindersangen med Conchita Wurst - midt under showet - på youtube. Og jeg blev enig med mig selv om at denne sang måtte vinde. Eller i hvert fald have en meget god chance for at vinde; det gjorde den så. Og for mig se var det den bedste sang, og den bedste sanger der vandt. En person stående stille som synger har vundet grandprixet (eurovision song contest) de sidste 3-4 år.

Og for mig at se så vandt tolerance, frisindet og accepten af det anderledes. Og også en frigjort accept at en stat ikke skal blande sig i hvordan vi ser ud eller hvordan vi klæder os eller hvem vi er sammen med i vores soveværelse...

Jeg oplevede i hvert fald ikke Conchitas perfomance/optræden som et stunt, også selvom de to drenge fra Monte Carlo bagefter gerne ville gøre det til et sådant...

Carsten Søndergaard, Thomas Borghus, Steffen Gliese, Martin Andersen og Ljudmila Trojanova anbefalede denne kommentar
randi christiansen

Giv folket brød og skuespil - nu skorter det på brødet, men skuespil .... hvis der spares her, bliver magtens narrespil afsløret

Dan Johannesson, Eva eldrup og Martin Andersen anbefalede denne kommentar
Karsten Aaen

Kære alle som skriver om Rusland og til jer andre også:

Har I fulgt de russiske politikers reaktioner på Conchitas sejr? Og ja, befolkningen og da især to 17-årige piger er IKKE ansvarlige for alt det som deres politikere går rundt og laver. Set fra mit udsigtstårn så var det altså totalt utilstedeligt at publikum buhede af Rusland; det er jo et musikshow, ikke en politisk kampplads/arena.

Jeg oplevede Ole Tøpholm komme med en konstatering; altså underforstået: Rusland vinder ikke...bookmakere, journalister samt eksperter var og er enige om at Rusland ikke skulle vinde; de var også enige om at Sverige, Holland og Østrig var favoritter. Og Ole Tøpholm kommenterede jo bare på, at publikum buhede af Rusland. Og det er vel det som er hans rolle, er det ikke - at kommentere og lede seerne igennem showet.

Og Ludmilla - jeg tror ikke du skal være bange. Vi kan godt skelne (håber jeg?) mellem den russiske regering og de russere som bor i Danmark og som mener noget andet end deres regering. Jeg mener godt vi under Irak-krigen kunne skulle mellem den amerikanske regering og de almindelige amerikanere som bor i vores land.

Og om vi ved hvad der står i den russiske lov; Ja, de gør vi da. Vi har nemlig denne her artikel i Politiken:
http://politiken.dk/magasinet/feature/ECE2211203/russisk-praest-homoseks...
citat:
"I 2011 fremsatte han [Præsten Milonov] et lovforslag om at forbyde oplysninger om ’utraditionelle seksuelle relationer’ for mindreårige. Loven blev stemt igennem i februar 2012 og blev føderal i juni 2013, hvor den allerede fandtes i 11 variationer i Ruslands regioner."

Eller sagt på en anden måde:
Loven forbyder at homoseksulle oplyser om at der findes homoseksuelle i Rusland, især til børn. For at illustrere dette vil jeg henvise til flere udsagn fra Milonov.

Her er Milonovs udsagn om homoseksuelle:
"Milonovs homolov handler dog ikke om at chikanere homoseksuelle, men om at beskytte børn, forklarer han. Børnene skal beskyttes fra homoseksuel propaganda, fordi den udelukkende handler om sex, og det er skadeligt for børn at blive udsat for.
»Alle historier om homoseksuelle handler om sex. Det er alt, de kæmper for«, siger han og fortsætter: »Homoseksuelle kan ikke elske hinanden. De kan kun have lyst til sex. Det er ligeså primitivt, som nogle der har lyst til at have sex med en død person eller med deres hund«."
Og videre:

"»En normal person kan ikke blive homoseksuel, medmindre han bliver angrebet med propaganda, når han er barn, hvor hans hjerne ikke er færdigudviklet, så han ikke er stærk nok til at bekæmpe det. Det er derfor, vi beskytter mindreårige fra den her frygtelige propaganda«, siger han med en højere, spidsere stemme."

Og på denne baggrund er loven i Rusland så lavet denne her lov, fordi man i fuldt alvor - i Rusland - mener at man kan gøre folk til homoseksuelle på ovennævnte måde. Interessant nok er der mange i USA som synes det samme som denne her præst...

Og igen dette:
Jeg er glad for at Conchita Wurst vandt det Interntionale Melodi Grand Prix. En dejlig dag/aften for alle som går ind for fred, frihed, accept og tolerance.

Carsten Søndergaard, Thomas Borghus og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar
Vibeke Rasmussen

@ Marina Kasimova
Hvad har min kommentar med Putins homolov at gøre? Måske du lige skulle læse den en ekstra gang, før du skyder mig en mening i skoene?

@ Ljudmila Trojanova
Hvorfor henvender du dig til mig med den kommentar? Jeg har på intet tidspunkt, hverken her eller i andre tråde, ytret mig om Rusland.

I øvrigt: Hvis den danske kommentator er kommet med de udtalelser, du refererer, så har han forbrudt sig mod de regler, man har sat op om ikke at måtte blande politik ind i kommenteringen af MGP. Når det er sagt, så er du vel godt klar over, at hvad en kommentator siger på tv ikke bliver transmitteret til publikum i hallen? Så hverken han eller de andre landes kommentatorer kan altså gøres ansvarlig for publikums reaktion.

Mvh til jer begge – men ret venligst jeres skyts andetsteds hen.

Vibeke Rasmussen

I øvrigt var et andet mindretal, som blev tilgodeset under transmissionen af MGP, døve. Ramasjang bragte således hele showet tolket for døve, og det var intet mindre end … hen-rivende! :D

Nu har jeg, til trods for at jeg ikke forstår et ord af, hvad tolkene 'siger', altid syntes at døvetolkning var utroligt charmerende. Den måde, tolkene bruger ikke kun hænder og mimik men hele kroppen til at tolke, er simpelthen så levende og indtagende. Men at tolke MGP tog begrebet – og min begejstring – til helt nye højder. Man kan læse om det hér: http://www.mx.dk/underholdning/musik/story/22542100 … og se det hér: http://www.dr.dk/tv/se/eurovision-song-contest-pa-tegnsprog/eurovision-s...

Enjoy! :)

Ulrik umoser@gmail.com, Carsten Søndergaard og Karsten Aaen anbefalede denne kommentar
Willy Johannsen

Apropos tolerance og frisind i Rusland, er det som bekendt blevet en by i Rusland. Faktisk helt præcis byen Khabarovsk i det yderste Sibirien, omtrent så langt fra Moskva, man kan komme. Her har myndighederne - foreløbig i alt fald - meget kan jo nå at ændre sig inden den 17. maj givet tilladelse til en lille homoseksuel manifestation. Det er den modige netavis Sankt Petersborg Times, der kan fortælle om begivenheden:
Gay rights activist Alexander Yermoshkin said Thursday that local authorities had approved his request to hold a public event against LGBT discrimination on May 17, a move that may see Russia's controversial anti-gay propaganda law tested. http://www.sptimes.ru/story/39813
Der bliver ganske vist kun givet tilladelse til opsendelse af 100 regnbuefarvede balloner, men alligevel...
Samtidig kan RT, russisk tv fortælle denne historie: The federal agency for mass media control has started to test software to automatically monitor online media for the use of obscene language, both in articles and in user comments. http://rt.com/politics/157032-russian-swearing-robot-watchdog/
Så nu skal man altså til at passe endnu mere på, hvilke ord man bruger i Rusland for ikke at få problemer. Man kan måske forestille sig, at det vil give russiske bøsser visse problemer. Måske var det en idé for dem at kalde sig en kalashnikov. Det er jo et navn russerne er meget stolte af.

Kjeld Hansen

Karsten Aaen
11. maj, 2014 - 15:42

Problemet er bare, at Conchita Wurst ikke vandt på den bedste sang, men på det faktum at hun er en drag og dermed appellere til det homoseksuelle publikum. Særligt det politisk engagerede homoseksuelle publikum, hvor hun gennem sin fremtoning skaber dobbelt effekt som protest magnet.

- Havde Conchita Wurst været en såkaldt ægte kvinde, havde sangen ikke vundet.

Kenneth Jacobsen

@Troels E. Lund
Bare så du ikke går fortvivlet i seng: præstekjolen er en mandsdragt - det er sådan set de kvindelige præster, der har nappet kjolen, men desværre glemt skægget... ;)

Hermed en lidt anden vinkling:
Jeg har personlig lyst til at kysse hver eneste person, der har haft med udformningen og opførelsen af scenen og med den sceniske afvikling og lyssætning at gøre.
Længe og inderligt.
Det var jo nærmest ubegribeligt flot.
(Så generalprøven på 1. semifinale live).

Carsten Søndergaard, Kjeld Hansen, Steffen Gliese og Karsten Aaen anbefalede denne kommentar
Steffen Gliese

For dem, der skulle nære naive forestillinger om noget andet: alt er politisk.

Carsten Søndergaard, Martin Andersen, Ture Nilsson og randi christiansen anbefalede denne kommentar
Anders Feder

Det er da også en ganske gyselig tanke at man ikke skulle have lov til at udtrykke politiske holdninger indenfor kunstens verden. Men det er vel appellerende for de der tilslutter sig Putins måde at håndtere kritikere på.

Carsten Søndergaard, Sören Tolsgaard og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar
Niels Engelsted

Hvilken rolle har det spillet, at Wurst var stylet som et præcist billede af Jesus Kristus, og at sangen i overensstemmelse hermed handlede om opstandelsen? Er der nogen, der har kommenteret det?

randi christiansen, Heinrich R. Jørgensen, Martin Andersen og Sören Tolsgaard anbefalede denne kommentar

Es is mir Wurst - som Hunnerne siger ...

Kjeld Hansen

Jan Weis
11. maj, 2014 - 20:17

Thjaaa. Wurst betyder pølse på tysk og dermed sikkert også østrisk. Det er nok ikke et helt tilfældigt kunstner navn fo en drag artist ;o)

Sider