Klumme
Læsetid: 1 min.

God sommer

Kultur
26. juni 2014

Vi talte biler. Røde biler. Fik jeg 100 fik jeg en is. En pop-op-is på næste raststätte, som med cirka 100 procents sikkerhed kom op igen, (Historisk fun fact: I slutningen 1970’erne troede man, at børn simpelthen ikke kunne tåle at køre i bil, og derfor så man ingen sammenhæng mellem opkast og forsædets 40 røde Prince for oprullede vinduer.)

Sådan forløb min barndoms uendelige sommerbilture ned gennem Europa. I dag skulle man være noget af en rablende idiot, hvis man ikke havde en eller anden form for elektronisk underholdning med på ferie. Det er godt til køreturen, fremragende til flyet, uovertruffent på fiskerestauranten, uden sammenligning den bedste kammerat, mens man sover fiskerestauranten ud dagen efter. Og hører I til dem, der trods al erfaring satser på, at det ikke regner katte og hunde i Danmark i uge 29-31, og derfor rykker i sommerhus, er den direkte livsnødvendig når det regner katte og hunde.

Så her, kære forældre. Fra alle os til alle jer: Film og Fjernsyn vil ønske jer en forrygende sommer ved TOTALT at fritage jer for skyld over at placere de små mennesker foran en skærm en betydelig del af ferien. Vi har intet videnskabeligt grundlag og I vil springe op og falde ned på alle, der hævder at have det. Vi forsøger i stedet at give en række bud på, hvad I kan finde frem til jeres børn. Og nyde deres individualitet, når de afviser jeres forslag og i stedet vælger noget smagløst og politisk helt hen i vejret.

P.s. Og så er der endda lagt op til, at en af dem en dag vil skrive klummer i Information om dengang, hvor man ikke anede, at overdreven skærmbrug kunne give køresyge.

God sommer!

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her