Læsetid: 6 min.

Det tegner godt

Ping-prisen, den danske tegneseriebranches ækvivalent til Oscar-uddelingen, blev igen i år en fejring af en kunstform, der fortsat lægger en bemærkelsesværdig mangfoldighed for dagen i såvel indhold, udtryk som aflevering
Den helt store vinder ved uddelingen af Ping-prisen var Nikoline Werdelin. Hun fik æresprisen og blev af kulturministeren sammenlignet med Holberg og Balzac. Illustration er fra ’Homo Metropolis 2010-2012’, der vandt prisen som årets bedste danske tegneserie.

Den helt store vinder ved uddelingen af Ping-prisen var Nikoline Werdelin. Hun fik æresprisen og blev af kulturministeren sammenlignet med Holberg og Balzac. Illustration er fra ’Homo Metropolis 2010-2012’, der vandt prisen som årets bedste danske tegneserie.

10. juni 2014

Tegneserien er i en bemærkelsesværdig opblomstringsperiode. Det blev der lørdag sat en fed streg under, da den danske tegneseriebranches fornemste hædersbevisning, Ping-prisen, blev uddelt for tredje år i træk.

Dette års vindende værker viser, at der fortsat bliver lagt en vidtforgrenet mangfoldighed for dagen i både indhold, udtryk og aflevering. Deres form varierer fra avistillæg og blog-indlæg til folde-ud-friser, og indholdet spænder over alt fra teenagepigers genvordigheder til erindringer fra 2. verdenskrigs veteraner.

Og aftenens helt store vinder blev dansk tegneseries ubestridte førstedame, Nikoline Werdelin, der både høstede prisen for bedste danske tegneserie og blev tildelt æresprisen for sit samlede oeuvre af kulturminister Marianne Jelved.

Den tredje samling af Homo metropolis-striber, som dækker perioden 2010-2012, cementerer Werdelins suveræne blik for det moderne livs absurditeter og hendes helt unikke gehør i forhold til jargoner og omgangstoner på tværs af samfundslag og aldersgrupper.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Lise Lotte Rahbek
  • Carsten Søndergaard
Lise Lotte Rahbek og Carsten Søndergaard anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu