Læsetid: 4 min.

Kontroversiel svensk digter skaber igen debat

Athena Farrokhzad kickstartede den danske Yahya Hassan-debat, da hun i vinter spurgte, om ikke Yahya Hassan skulle have censureret sig selv. Nu anklages hun for at opildne til revolution i svensk radio
Athena Farrokzhads udtalelser er endnu en gang blevet genstand for intens debat i Sverige.

Khashayar Naderehvandi

30. juli 2014

Voldsforherligende« og med »totalitære tendenser«. En fremtrædende politiker fra partiet Moderaterna har sågar smidt sit fjernsyn ud, så han slipper for at betale licens. Det er blot nogle af reaktionerne fra det borgerlige Sverige på digteren Athena Farrokhzads optræden som såkaldt sommerpratar på svensk P1.

Programmet Sommer på P1 overgiver hver dag i juni, juli og august mikrofonen til både kendte og ukendte svenskere, der selv vælger, hvilket tema de vil snakke om. Et meget prestigefyldt hverv, der før har givet anledning til kontroverser. F.eks. da Sveriges Radios mellemøstkorrespondent Cecilia Uddén i 2011 overtog mikrofonen og spillede en sang, hendes sønner havde skrevet. »Vi spytter på Sverigedemokraterna« hed den, og den indbragte programmet 32 anmeldelser til det svenske Granskningsnämnden, der kontrollerer, om indholdet i svensk radio og tv følger gældende regler. Det antal har Athena Farrokhzad med 70 anmeldelser dog for længst overgået.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

odd bjertnes

Hvad vil hun :
have 'amerikansk' våbenlovgivning

Misbrug af intelligens, udøvet af tåbelig pige.
Så bliver'et ikke mindre givtigt :-D

Hvis det officielle Sverige's attitude til hendes mærkesager ikke er velvillig nok til hende, så kommer hun til at lede længe her i verden. Ignorer fremover.