Læsetid: 7 min.

Madpakken lugter af værdier

Det begyndte med fedtemadder og spegesild. I dag er der oftere leverpostej på rugbrødet. Men dengang som nu er madpakken ikke bare en pakke mad. Det er en klassemarkør og mad i skolen er en ideologisk kamp, som socialdemokraterne i sin tid vandt. Men den sejr giver problemer for nutidens madordninger
Det begyndte med fedtemadder og spegesild. I dag er der oftere leverpostej på rugbrødet. Men dengang som nu er madpakken ikke bare en pakke mad. Det er en klassemarkør og mad i skolen er en ideologisk kamp, som socialdemokraterne i sin tid vandt. Men den sejr giver problemer for nutidens madordninger

iBureauet/Mia Mottelson

31. juli 2014

Hvis man lukker øjnene, kan man stadig fremkalde lugten af skole. Det er lugten af sand, sure gummistøvler, industrielt rengøringsmiddel og varme madpakker. Madpakker, der har ligget i en taske hele dagen. Måske er halvdelen spist. Tilbage i de små plastikbeholdere er kun afgnavede rugsbrødskanter og den tomatmad med salat, som man egentlig skulle have spist først. Og måske en gulerod. Skoletaskefabrikanterne har taget konsekvensen af årtiers svedige spegepølsemadder og producerer nu skoletasker med plads til et køleelement, så maden der blev smurt kl. 7, trods alt stadig er lidt spændende kl. 12. For selv om der er sket meget på skolefronten, så fragter de fleste børn fortsat rundtenommere frem og tilbage mellem hjem og skole.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Anders Sørensen

"Hvis man lukker øjnene, kan man stadig fremkalde lugten af skole. Det er lugten af sand, sure gummistøvler, industrielt rengøringsmiddel og varme madpakker."

Så er den falske scene sat. Hvordan lugter sand?

Og ærligt talt: Jeg husker de varme madpakker, men det var sgu ikke, fordi skolen eller klasserummet lugtede af dem. Der var no such lugte, og den eneste grund til, at de bliver nævnt, er, at man SOM LÆSER LISSOM SKAL HAVE ALLE SANSER AKTIVERET.

Fuck det. Jeg stod af artiklen efter indledningen, fordi den suttede røv. Og vi ved vel alle, hvordan en suttet røv lugter: lige dele lort og leverpostej.

Og sand.

Nils Bøjden

Bla. bla. bla.

Der skelnes kun mellem varme madpakker og "den gode ide".

Allerede her er ideologien fuldstændig afsporet. Alle skoler har i dag køleskabe således at ungernes madpakker bliver transporteret fra hjem til skolen og derefter placeret i et køleskab svarende til den transport tid indkøb har.

Lad de der har råd og lyst købe mad på skolen og hold så os andre ude fra det. Så længe skolen / fællesskabet ikke er i stand til at levere en fornuftig ernæring til ungerne til samme pris og med samme indhold som vi selv er i stand til fra hjemmet så er det en ekstra skat der er nogen der forsøger at indføre.