Læsetid: 8 min.

Det politiske er noget, de besøgende søger

Bæredygtighed, grøn omstilling og kapitalismens sammenbrud er ikke noget, man snakker om i hippiebevægelsens gamle højborg, Thylejren. Her tænker man ikke politisk, men lever det
Leo er opvokset i Thylejren og bor der nu sammen med kæresten Ida. ’Hippier var noget, der var i gamle dage. Nu er vi bare alternative mennesker,’ siger Ida, der ligesom mange af Thylejrens andre beboere betegner sig selv som anarkist.

Astrid Dalum

31. juli 2014

Da Leo var lille og gik rundt i Thisted, mødte han nogle gange de ældre inde fra Thylejren. Og så kunne han tydeligt se, at der var noget ’i vejen’ med dem. At de havde et misbrug eller en psykisk sygdom. At de opførte sig anderledes og så sjove ud, havde slidt tøj på og var beskidte. De hørte ikke til på parkeringspladsen ved SuperBrugsen, end ikke i tøjbutikken ’Naturbørn’, de befandt sig på en anden planet end børnefamilierne og de gamle damer og knallertfyrene i dynejakker med firmalogo på.

Men når Leo så kom hjem til lejren igen og så de samme gamle mænd og kvinder, nu med en bajer i hånden på værtshuset Svampen eller blot trissende rundt i landskabet, så var der ikke noget i vejen længere. Så var de ikke særlinge, men bare en del af ’familien’.

»Da jeg var i lære som tømrer i København, fik jeg at vide, at der var områder, jeg ikke måtte gå i, fordi det var for farligt,« siger Leo, nu 20 år gammel. »Herude har jeg aldrig nogensinde været bange.«

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Det er da rart, at der findes et lille fristed i Thy-lejren for folk, der er
"skruet sammen" på en anderledes / alternativ måde.

Hvis vi alle valgte at leve på den charmerende måde, så ville produktiviteten i samfundet blive så lav, at der ikke var råd til sygehuse, skoler, overførselsindkomsten o s v - vi ville igen blive et "lille fattigt land".

Men OK - et civiliseret samfund skal også have plads til dem, der vil stå lidt udenfor - den enkeltes frihed til at vælge sit eget liv må ikke tilsidesættes eller underkues af Staten.

Stephan Paul Schneeberger

stedet lyder meget godt og sympatisk på flere områder, men der er lidt frustrerede at gøre anarkisme blot til et fristed for folk der ikke magter at være en del af resten af samfundet.