Læsetid: 3 min.

Springer-koncernen har erklæret Google krig

Europas største udgivervirksomhed prøver at samle de europæiske medier og EU’s politiske top til et oprør imod dominansen fra de amerikanske webgiganter
Direktøren for den tyske Springer-koncern, Matthias Döpfner, går til angreb på Google: ’Jeg mener, at det produkt, der har højest nettrafik, bør listes øverst, og det, som har lavest, nederst. Beklageligvis er det ikke en regel, Google respekterer’.

Direktøren for den tyske Springer-koncern, Matthias Döpfner, går til angreb på Google: ’Jeg mener, at det produkt, der har højest nettrafik, bør listes øverst, og det, som har lavest, nederst. Beklageligvis er det ikke en regel, Google respekterer’.

Fabrizio Bensch

8. juli 2014

Matthias Döpfner er en mand med en mission. Og skønt motiverne bag den næppe just er uegennyttige, er missionen for så vidt ganske spektakulær. Især da i et mediebillede under rivende forandring, hvor de fleste af de gamle mediers autoritetsfigurer må forekomme både konfuse og handlingslammede.

Döpfner er administrerende direktør for Axel Springer SE, Europas største udgivelsesvirksomhed med bestseller-tabloidavisen Bild som sin største pengemaskine. Koncernen ejede førhen også en række relativt succesrige regionale tyske aviser og magasiner, men i juli 2013 valgte den at skille sig af med de fleste af disse, uden at det gav anledning til større ballade.

Og missionserklæringen? Jo, Springer agter såmænd at blive »verdens førende digitale udgiver« – intet mindre. Det gentog Döpfner flere gange under sin hovedtale ved Global Media Forum i Bonn i går.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Torben Arendal
  • Daniel Hansen
Torben Arendal og Daniel Hansen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Karsten Aaen

Axel Cesar Springer - grundlæggeren af Springer koncernen var medlem bevidst! af det tyskse nazist-parti! Kun takket være amerikanerne blev han frigivet og skap for at komme mange år bag tremmer - eller det var (er) værre! Hvorfor tror I dog at Springer-koncernen er interesseret i at skabe et digitalt marked.......i Europa?

georg christensen

Det er på tide, men også længe ventet, at Europa endelig finder sine egne rødder i Europa, selvfølgelig også indeholdende russerne og tyrkerne.

Europæerne må endelig lære at virke selvstændig og samlet i den nye kamp, som endelig og tydelig er tilkendegivet. At tyskerne nu endelig tør danne fortroppen i kampen for alle europærer, og når dette så skrives, er både russerne og tyrkerne indbefattet, uanset hvad USA mener, så har Europas politikere pligt til at samle Europafolket. En opgave, som bedst kan løses, hvis Europas parlamentarier udnævner tyskernes "Angelika Merkel" som ny EU præsident og udstyrer hinde med udvidede beføjelser. Selv om hun er umådelig langsom i sine beslutninger og for mig virker som en arabisk mavedanserinde i favnen på en russisk ballerina, ser jeg igen andre, som virkelig kan være i stand at klare opgaven.

Op i r.... med Springer - det er rent egoistiske pekuniære hensyn der driver pressens dinosaurusser. De virkelige problemer beskrives her:

Googles monopol skader biblioteker
http://www.information.dk/186120
26. marts 2009KulturMartin BurcharthKommentarer (1)
En ny amerikansk copyright-aftale giver økonomisk gevinst til Google, forfattere og forlag, mens biblioteker og almindelige læsere står for at skulle betale en stor regning. En tradition for gratis adgang til bøger på biblioteker er på spil, siger direktøren for Harvard-universitets 80 biblioteker

'Det er snart for sent'
http://www.information.dk/271145
17. juni 2011KulturSimon FanconyKommentarer (10)
Det kræver handling, hvis vi skal sikre os, at vi ikke i fremtiden kommer til at betale for at læse vores egen historie, siger den amerikanske kulturhistoriker Robert Darnton

Det offentlige bør droppe de kommercielle "sociale medier" og iøvrigt bør Linux indføres som styresystem. Mange nationer anvender Linux som officielt styresystem bl.a. Sydafrika.