Læsetid: 10 min.

En følsom statusopdatering

Digteren Caspar Eric, der debuterer med den ventede bog 7/11, er blevet kaldt ’internetgenerationens enfant terrible, men opfatter ikke sig selv som særlig ’terrible’. Han prøver at være ærlig; indrømme, at han ikke er en bad boy, at han elsker Vanilla Coke og en smuk pels af babysæler
#caspareric #poesi #interviewmedkatrine #endnuetavisfotohvorjegliggerned #vierikke engeneration#hvorforfårrappereflereblowjobsenddigtere #fuck #seveneleven

#caspareric #poesi #interviewmedkatrine #endnuetavisfotohvorjegliggerned #vierikke engeneration#hvorforfårrappereflereblowjobsenddigtere #fuck #seveneleven

Sigrid Nygaard

15. august 2014

Jeg er i 7-Eleven på hjørnet af Nørrebrogade og Elmegade for at købe ’baby bites’-pølsehorn med ketchup og så i slikbutikken Fætter Guf på Nørrebrogade for at købe tre kolde Vanilla Cokes på dåse, og så skrider jeg over vejen til King of Kebab. Et par etager herover bor Caspar Eric i kollektiv. Baby bites og Vanilla Coke er alfabetisk oplistet i indholdsfortegnelsen til Caspar Erics ventede debutdigtsamling 7/11 sammen med bogens øvrige sproglige ’inventar’, der tæller »zipfil«, »zombie«, »ærlighed«, »øl« og »åh«. Baby bites skal give os en »vi sidder nu her, inde i bogen«-fornemmelse, joker den 27-årige digter, da vi er på Facebook chat dagen forinden. Men for ham er der ingen forskel på det virkelige og det symbolske. Hans poetiske rum er hans liv – det er det, vi skal kigge på.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Anders Sørensen

En flot fyr. Smukt ansigt, god krop af en digter at være. Jeg kan godt lide, at han ikke skammer sig over det, men bruger det i markedsføringen, selviscenesættelsen.

Med Oscar Wilde kunne man sige: “There is no such thing as a moral or an immoral book. Books are well written, or badly written. That is all.”

Om Casper Eric er værd at beskæftige sig med, må komme an på kvaliteten af hans arbejde.

Steffen Gliese

Jens Illum, jeg tager slet ikke stilling til hans digtning men til den Dorian Gray-agtige æsteticisme, han synes, han vil udfolde i virkeligheden.

Sebastian Sander Oest

Uden at dømme hans fulde værk, så virker dette som en omgang ureflekteret mundgylp - muligvis kun fordi jeg som individ afviger betydeligt fra "den senmoderne ungdomskultur".

Nedenstående citat er inkarnationen af (næsten) alt hvad der er galt i vores kultur - det at lade sine værdier været dikteret af følelses-indtryk frem for en rationel fundering:

»Når jeg i bogen skriver ’jeg synes du er lækker når du går i pels / og at det er vigtigere / end 10.000.000 døde babysæler’, så er det oplagt problematisk. Men jeg har det stadig sådan. Det er skamfuldt, men jeg kan og skal ikke moderere min egen følelse.«

Således kan samme rationale fører til:

»Når jeg tænker "Jeg synes Heroin er det vigtigste / selv spædbørn burde prøve / vigtigere end en jødes liv" Så er det oplagt problematisk. Men jeg har det stadig sådan. Det er skamfuldt, men jeg kan og skal ikke moderere min egen følelse.«

»"Når jeg tænker "Nazisme er vejen frem / Helle Thorning burde aflives / ligesom hendes familie" Så er det oplagt problematisk. Men jeg har det stadig sådan. Det er skamfuldt, men jeg kan og skal ikke moderere min egen følelse.«

Og så videre.

Muligvis det at han har bragt mig til denne refleksion illustrere hans succes som digter?! - derimod virker det (umiddelbart - hvem ved hvad hans værk bringer) et ureflekteret indspark til en fordærvet kultur hvor enhver form for intellektualitet allerede er rådnet væk. Uden overraskelse virker værket som en samling af følelses-indtryk formuleret i internettets jargon.

Tvivlsomt er dette et gavnligt kulturelt værk - men det er nok bare min arrogance.

Er bare efterladt med spørgsmålet: Hvorfor?