Læsetid: 6 min.

Den nye tids radiodrama lyder af lyd

Radiodramatikken har fået lyd med lyd på. Det demonstrerer og fremelsker weekendens nye FLYD – Festival for Lyddramatik, der præsenterer tysk rap, Becketts absurde radioteater, lydsymfoni af Robert Wilson med stemme af Lady Gaga samt nye lyddesignede toner fra et internationalt vækstlag, der fører ny energi til lyddramatikken
Radiodramatikken har fået lyd med lyd på. Det demonstrerer og fremelsker weekendens nye FLYD – Festival for Lyddramatik, der præsenterer tysk rap, Becketts absurde radioteater, lydsymfoni af Robert Wilson med stemme af Lady Gaga samt nye lyddesignede toner fra et internationalt vækstlag, der fører ny energi til lyddramatikken

Mia Mottelson

22. august 2014

Vi er på et badeværelse. Man kan høre en fest dunke tungt på afstand – et mudret »UMtji UMtji UMtji.«

»Okay,« siger en kvinde til en anden.

»Jeg strammer lige her.«

Vi hører hårde klask på en arm. Blodåren skal hæve op og blive tydelig mod huden. De to snakker om forskellen på at ryge og at bruge nål for første gang.

»Det bliver det fedeste, du nogensinde har prøvet,« siger kvinden. Kanyle ind. Pust ud. Så starter trippet. Og lydene. Først hører vi lykkeligt hviskende nonsens fra den trippendes mund, så paranoide lyde inde i hovedet på hende, så er vi ude af hovedet igen og så inde igen. Den danske miniproduktion Hvid drøm flyder gennem lag på lag af lyd rundt i grænselandet mellem den virkelige verden og den forvrængede, paranoide – den, man kan forsvinde i for evigt.

Radiodramatik anno 2014 har fået lyd med lyd på.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu