Læsetid: 6 min.

En ambassade er en undtagelsestilstand

Diktaturet er den ultimative undtagelsestilstand. Men inden for demokratiet forekommer der også afvigelser og undtagelser fra loven, som vi bør være opmærksomme på. Gåklubben Gåafstand satte i weekenden fokus på undtagelsestilstande i byrummet med deres gåtur i ambassadekvarteret på Østerbro i København. Information gik med
En lille gruppe skal på vandring i byrummet mellem ambassaderne og tale om internationalt diplomati og undtagelser fra loven. Her over for Ruslands ambassade.

Lærke Posselt

10. september 2014

Vi har gået i byens yderkanter, på bagsider og langs baneterræn. Vi har lavet ekstremt kedelige og kolde ture, som den rundt om Københavns Lufthavn i regnvejr om vinteren, hvor ingen dukkede op. Og vi har lavet meget populære ture, som den om antiterrorens arkitektur, hvor vi forårsagede storalarm hos PET og Københavns Politi, fordi vi spiste rullepølse og drak snaps på deres gæsteparkeringsplads,« siger billedkunstner Nis Rømer, mens han sammen med billedkunstner Pia Rönicke byder velkommen til gåklubben Gåafstands ambassadetur State of Exception, som afholdes som en del af Copenhagen Art Week 2014.

»Vi har gennem tiden haft en forkærlighed for underudforskede og marginale rum, men det er ikke marginale rum, vi skal kigge på i dag. Tværtimod skal det i dag handle om magt og suverænitet udtrykt gennem bygning og afskærmning. Det skal handle om steder, hvor der er andre retslige logikker på spil: Vi skal på tur i ambassadekvarteret,« siger Nis Rømer, inden han og Pia Rönicke leder gruppen forbi den grønne mur, der afgrænser metrobyggeriet ved Østerport Station, ned mod den amerikanske ambassade på Dag Hammerskjolds Allé.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu