Læsetid: 7 min.

Det er begæret, der får os til at ødelægge verden

Europa mangler en mor, mener forfatteren Kristina Stoltz. Hendes nye roman ’På ryggen af en tyr – en tragedie’ er en apokalyptisk samtidsdiagnostik om en vestlig civilisation, der voldtager naturressourcerne og savner omsorg og empati
Kristina Stoltz’ ’På ryggen af en tyr – en tragedie’ udkommer 12. september på forlaget Rosinante.
5. september 2014

Der findes en fremstilling af Jomfru Maria fra middelalderen, hvor moderskikkelsen står i en rød kjortel og en blå kappe. Hun har bredt sin blå kappe ud. Under den står hele folket, bittesmå mennesker, som hun beskytter.

»Det er sådan en Mariafigur, vi har brug for at hive op fra gemmerne,« siger forfatter Kristina Stoltz. Vi sidder i hendes lejlighed på Vesterbro, hvor solen skinner ind ad vinduet, og man kan høre håndværkere støje nede i stueetagen.

»Vi mangler en mor. Europa og verden mangler en mor. Man taler hele tiden om, at værdierne er blevet bløde, og alting er blevet feminiseret, men det, synes jeg faktisk ikke, er rigtigt i det store billede. Jeg synes simpelthen, vi mangler empati og omsorg – værdier, som en mand lige så godt kan besidde. Men det er værdier, som vi tillægger moderskikkelsen og Mariabilledet, og som vi får brug for at finde frem, hver gang vi er i krise, som tilfældet er nu. Det er blandt andet det, min roman handler om.«

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu