Elsker, elsker ikke: Naja Marie Aidt

På denne plads skriver en dansk forfatter lister over de ting, højt og lavt, som de særligt holder af og ikke holder af
Venskaber, citron, basilikumduft, elegance, og breve elsker jeg...

Tine Sletting

Kultur
19. september 2014

Elsker

Neglelak, espresso, store træer, vandfald, kærlighed i alle dens former og rygge og sovende nyfødtes ansigter, jeg elsker tunneler, høj musik i biler, i køkkener, på dansegulve, poesi og Nabokov når han er ondest og sjovest; jeg elsker latter over meget andet, og inklusion, venskaber, citron, basilikumduft, elegance, og breve elsker jeg, østers, at blive strejfet og at strejfe, jeg elsker dry martini og dens grønne oliven, når solsorten synger og når jeg bliver væk i tanker, drømme; jeg elsker at se ind i øjne i mørke, Agota Kristof og Lydia Davis, Haneke, Woolf blandt mange andre, lille pindsvin puslende ved skuret, øer, værdighed, at gå og at bande, generøsitet og nylonstrømper, at være sirlig med sproget, jeg elsker at bade i en sø om natten, og talje, sort diamant, semikolon, at åbne sig.

Elsker ikke

Alle former for racisme, og stejlhed, plasticposer, vabler, sygdom, pilende rotter og madlede ved hjertesorg, jeg elsker ikke undertrykkelse, at blive skældt ud, skam, ensomhed, ost, nervesved, angst, jeg elsker ikke styret i Nordkorea, jeg elsker ikke jalousi, tupperware, begrebet livsstil, elsker ikke vold og elsker ikke fordomme, fordømmelse, elsker aldrig krig, elsker ikke uhøfligt, uvenligt, nærigt, og mit hårde blik i spejlet når jeg disser mig selv, sovseskind og mælkeskind, migræne og røgelse, en bh der sidder dårligt og at falde i søvn med den på, stagnation, at føle sig fanget, låst; og bagtalelse, røget paprika, sur morgen, dagsregn.

Elsker, elsker ikke

På denne plads skriver en dansk forfatter lister over de ting, højt og lavt, som de særligt holder af og ikke holder af.

Seneste artikler

 • Elsker, elsker ikke: Dea Sofie Kudsk

  18. marts 2017
  Min familie. At lugte af bål og drømme om at bygge hus i bjergene. Kaffe, arepas og stilhed. Murmalerier, farver og træer i byer. At gå. At fortsætte, at vende om, at tage af sted, at komme hjem. Blå himmel og bare fødder. Vesterhavet. Moder jord
 • Elsker, elsker ikke: Peter Nielsen

  11. marts 2017
  Kyster, ordbøger, bananer, bregner, forårsdage, inden det bliver rigtig varmt, Pierre Alechinsky, ting, man ikke vidste, man havde grund til at glæde sig til
 • Elsker, elsker ikke: Nanna Storr-Hansen

  4. marts 2017
  Vand, nus, at ligge i ske, min familie, Bach, at svømme, lange telefonsamtaler, mit andet år på Forfatterskolen, at læse noget af nogen, jeg kender godt, orgasmer, vandmelon
Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her