Læsetid: 2 min.

Microsoft køber Minecraft for milliardbeløb – grundlæggere forlader selskabet

Et af verdens mest populære computerspil Minecraft sælges til Microsoft for 14 milliarder kroner
Minecraft er et såkaldt sandkasse-computerspil, hvor man styrer en person, der skal bygge med virtuelle klodser for at konstruere bygninger, opfinde kreationer eller bygge kunst

Minecraft er et såkaldt sandkasse-computerspil, hvor man styrer en person, der skal bygge med virtuelle klodser for at konstruere bygninger, opfinde kreationer eller bygge kunst

Kultur
15. september 2014

Den amerikanske it-gigant Microsoft griber til lommerne og køber det svenske selskab Mojang AB, der er selskabet bag det meget populære computerspil Minecraft.

Det meddeler Mojang på sin hjemmeside.

»Minecraftspillerne har taget spillet og gjort det til noget, som overstiger alle vore forventninger. Microsofts køb lægger endnu et kapitel til den utrolige historie om Minecraft,« siger Carl Manneh, administrerende direktør hos Mojang.

Microsoft, som blandt andre en af verdens rigeste mænd Bill Gates var med til at stifte, betaler 2,5 milliarder dollar for det svenske selskab. Det svarer til omkring 14,4 milliarder kroner.

Minecraft er et computerspil, hvor man styrer en person, der skal bygge med virtuelle klodser for at konstruere bygninger, opfinde kreationer eller bygge kunst.

Man kan spille det alene eller med andre. Det overordnede mål i spillet er at samle ressourcer og bygge ting, bygninger, eller hvad man finder på, for at overleve mod monstre der kommer frem i mørket.

Spillet har omkring 50 millioner betalende brugere og lige så mange brugere, der ikke betaler. Og netop brugerne af spillet er på de sociale medier skeptiske i forhold til, hvad der skal ske nu.

Chefen for Xbox ved Microsoft, Phil Spencer, lover dog, at Microsoft har tænkt sig at bevare Minecraft og spillets brugerbase med henblik på at få den til at vokse sig større langt ind i fremtiden.

I en pressemeddelelse fra Mojang hedder det, at købet ventes realiseret i slutningen af i år, hvis det godkendes af de relevante myndigheder.

Minecraft er et af verdens mest populære computerspil og blandt de mest populære apps hos både Apples IOS og Android i USA.

I pressemeddelelsen siger Microsoft, at spillet fortsat skal være tilgængeligt på alle platforme.

På sin hjemmeside skriver Mojang i øvrigt, at de tre grundlæggere af Mojang forlader selskabet. Det er foruden Carl Manneh også Markus Persson og Jakob Porser.

Spildesigner Markus ’notch’ Persson skriver bl.a. i et indlæg på sin blog:

As soon as this deal is finalized, I will leave Mojang and go back to doing Ludum Dares and small web experiments. If I ever accidentally make something that seems to gain traction, I’ll probably abandon it immediately.

Considering the public image of me already is a bit skewed, I don’t expect to get away from negative comments by doing this, but at least now I won’t feel a responsibility to read them.

I’m aware this goes against a lot of what I’ve said in public. I have no good response to that. I’m also aware a lot of you were using me as a symbol of some perceived struggle. I’m not. I’m a person, and I’m right there struggling with you.

I love you. All of you. Thank you for turning Minecraft into what it has become, but there are too many of you, and I can’t be responsible for something this big. In one sense, it belongs to Microsoft now. In a much bigger sense, it’s belonged to all of you for a long time, and that will never change.

It’s not about the money. It’s about my sanity.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Det lyder velkendt. Spillet behøver ikke at videreudvikles, og det er heller ikke spillet, som Microsoft er interesseret i og betaler 14,4 mia. for -- det er brugerne af Minecraft, dvs. nu abonnenter på et Microsoft-produkt.

MS ligner mere en slags investeringsbank, der overtager nye forretningsområder. Rent teknologisk kan de fleste nok blive enige om, at det ikke er Microsoft, der innoverer mest for tiden... men bevares, de er da pokkers gode til licenser, OEM-aftaler og inkompatibilitet med andres software.

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_mergers_and_acquisitions_by_Microsoft

Helt grundlæggende tror jeg ikke, at verden ville udvikle sig meget, hvis Microsoft fik lov til at opkøbe alting. Købet af Minecraft forbedrer næppe Minecraft, lisom Skype ikke har flyttet sig meget siden MS købte det. Hotmail (som MS også købte) var lort sammenlignet med Gmail i rigtig rigtig mange år. Det er ikke for at sige, at MS dræber det, de køber, bevares både Skype og Hotmail/Outlook fungerer jo fint stadig... det er ikke så godt som alternativerne... men man er sikkert glad nok for investeringen.

En refleksion over hvordan det gik Nokias mobildivision før og efter den tidligere Microsoft-chef Stephen Elop overtog styringen, og senere fik solgt divisionen til Microsoft: http://communities-dominate.blogs.com/.a/6a00e0097e337c8833017d3f784e639...