Læsetid: 1 min.

Politisk reality skal samle fløjene i USA

Et nyt reality-koncept, hvor to senatorer skal samarbejde for at overleve på en øde ø, har set dagens lys i USA. Formålet er at øge samarbejdet på tværs af partipolitiske skel
17. september 2014

En demokrat og en republikaner på en øde ø; to mandlige senatorer i seks dage og nætters intenst samarbejde om fælles overlevelse.

Dette er ikke plottet i en politisk genindspilning af Brokeback Mountain, men derimod konceptet bag et nyt amerikansk reality-program, der sidst i oktober får premiere på Discovery Channel. Rival Survival, som programmet er døbt, går i al sin enkelhed ud på, at de to senatorer Jeff Flake og Martin Heinrich fra hhv. Republikanerne og Demokraterne i en uges tid skal opholde sig på en lille, isoleret ø i det vestlige Stillehav. Her skal de selv sørge for mad, drikke og husly.

Ideen stammer angiveligt fra de to senatorer og er et udtryk for en fælles frustration over den partipolitiske situation i Washington. Som de selv siger: »Vi anerkender, hvor vanskeligt det kan være at samarbejde på tværs af fløjene. Derfor besluttede vi os for at gøre noget komplet anderledes og en smule ekstremt for at vise verden og vores kolleger, at vi på trods af store forskelle er nødsaget til at samarbejde, hvis vi vil overleve.«

Som en uge i Kongressen

Programmet byder, ifølge pressemeddelelsen, på alle de for genren karakteristiske spændingselementer: der er hajfyldte farvande, få ressourcer og »en aldeles nådesløs, øde destination, hvor der alene i revene lurer farer som giftige stenfisk, løvefisk og skorpionfisk«. Omgivelser ikke helt ulig Kongressen, som Kirsten Appleton fra amerikanske ABC News ironisk bemærker.

Producerne bag programmet har måttet rette ind efter de ifølge Discovery Channel noget strikse retningslinjer udstukket af Senatets etiske komité. Hvorvidt dette er årsagen til, at de to senatorer – modsat i kanalens lignende reality-program Naked and Afraid – får lov til at beholde tøjet på, er ikke redaktionen bekendt.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu