Læsetid: 1 min.

Attenfiretrezzzz ...

23. oktober 2014

Hvis du er en af dem, der mener, at det er absurd, at vi diskuterer en dramatisering af en 150 år gammel krig mere end den meget virkelige krig som Danmark netop har kastet sig ud i, har du min tilladelse til at stoppe her. Og er du blot træt som et plejehjem af skriverierne om 1864, så har du også min velsignelse til at bladre videre.

Jeg vil dog blive lidt her. For jeg mener faktisk også, at der er noget vigtigt på spil. DR-dramaet 1864 og reaktionerne derpå understreger nemlig, at søndagsunderholdning har potentiale til at være dybt politisk potent. At værdikampen stortrives i den populære historieskrivning. Og at den har potentiale til faktisk at tage fat på de vigtige diskussioner om Danmark som krigsførende nation. Dengang som nu. Men skal den diskussion munde ud i egent-lige erkendelser og tegne op, at vores forskellige læsninger af fortiden har lige linjer til vores diskussioner i dag, kræver det, at alle parter vil tage sværdslagene.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu