Læsetid: 4 min.

Mod fremtids fjerne mål

Mønsterbryderen fra Ishøj er en helt og forbillede for andre i de sociale boligbyggerier. Gør ligeså, tabernakker, står der indgraveret i den imaginære glorie undervisningsvæsnet smykker hans skurvede hoved med
Mønsterbryderen fra Ishøj er en helt og forbillede for andre i de sociale boligbyggerier. Gør ligeså, tabernakker, står der indgraveret i den imaginære glorie undervisningsvæsnet smykker hans skurvede hoved med

Ib Kjeldsmark

24. oktober 2014

For allerede en del år siden, hvor renovationsarbejdere havde nedlagt arbejdet i visse danske byer, fortalte en kollega mig, at han kendte de to-tre skraldemænd, der optrådte som de strejkendes talsmænd, personligt. Ikke fordi min kollega selv havde været skraldemand, slet ikke. Han kendte dem fra universitetet. De havde læst der samtidig med ham. Det er ikke til at vide, om det avisbud, der hver morgen lemper Information ned i den nielsenske postkasse ude ved vores port, er en gymnasieelev, der tjener penge til næste sommers druktur til Prag. Det kan også være en illegal indvandrer eller en husejer, der bliver nødt til at tjene lidt ekstra ved siden af kontorjobbet, hvis han ikke vil se sit hus ryge på tvangsauktion. Men det kan også være en nyslået magister i romanske sprog eller en idéhistoriker. Man skal stå alt for tidligt op og desuden spørge den pågældende direkte, hvis man absolut vil vide det. Så det afstår man fra. Det vigtigste er jo også, at avisen er kommet ud.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Rasmus Kongshøj
  • Tanni Kromann
  • Grethe Preisler
Rasmus Kongshøj, Tanni Kromann og Grethe Preisler anbefalede denne artikel

Kommentarer

Vinn&skævt

Alle slags højtuddannede ingeniører og teknikere, forskere og videnssælgere, er dem, vi skal leve af i fremtiden. Så kan eksperterne i guldaldermalerne og folk, der skriver afhandlinger om Proust få lov til at sælge burgere og feje gulvet.

Småborgerfolk, der har sit på det tørre og ovenikøbet støttes af statsmidler, har åbenbart ikke behov for at skænke det en tanke, hvor pengene til deres livsophold egentlig kommer fra – og evner slet ikke at dele vejr og Vinn lige – hvorfor kan begge dele ikke eksistere side om side – f.eks. ingeniører og kunsteksperter - uden at skulle nedgøre den ’produktive’ del af befolkningen – er det måske et særligt proletar-gen – som her stikker sit DF-ansigt frem og ikke evner at sætte sig ind i elementær nationaløkonomi og hvorledes de pekuniære værdier her i det kapitalistiske samfund fra starten bliver skabte …

For de af os, der i henved 40 år – og der må være langt flere end nærværende ingeniør – har været med til at betale en ikke forsvindende skat til samfundet – og gerne har gjort det – er det altid interessant at læse nogle udgydelser fra folk i de nichesegmenter, der åbenbart ikke har haft behov for at tænke på morgendagen – ligesom kuponklippere - og at helst skulle overleve i f.eks. de liberale erhverv …

Hvor er Vinn&skæv-manden bare en forsøgt morsom og lattervækkende provinspoet på støtten …