Læsetid: 6 min.

Alle de hvide frelsere

I Youtube-videoen ’Eat da poo poo’ fortæller den ugandiske pastor Martin Ssempa sit publikum, at homoseksuelle spiser hinandens afføring, men at han vil sørge for, at homoseksualitet aldrig bliver lovlig i Uganda. Han pisker en stemning op. Folk skriger og græder. Først griner jeg af Ssempas groteske tale. Så bliver jeg vred på ham. Men kan jeg overhovedet tillade mig det?
I ’God Loves Uganda’ følger vi en gruppe unge, amerikanske missionærer fra den gigantiske, evangeliske kirke International House Of Prayer på deres rejse til Uganda, hvor de skal ’høste afrikanske sjæle’. De advarer om, ’at tilladelse af homoægteskaber vil befri en ånd mere dæmonisk end islam, en lovløshedens og anarkiets ånd, og et seksuelt vanvid vil blive sluppet løs på jorden’.

I ’God Loves Uganda’ følger vi en gruppe unge, amerikanske missionærer fra den gigantiske, evangeliske kirke International House Of Prayer på deres rejse til Uganda, hvor de skal ’høste afrikanske sjæle’. De advarer om, ’at tilladelse af homoægteskaber vil befri en ånd mere dæmonisk end islam, en lovløshedens og anarkiets ånd, og et seksuelt vanvid vil blive sluppet løs på jorden’.

Derek Wiesehahn

2. oktober 2014

Der findes en myte om den hvide frelser fra det civiliserede Vesten, der har til opgave at redde den vilde, sorte mand fra sig selv. Myten er en vigtig del af kolonialismens ideologi og Vestens selvforståelse og skriver stadig hvide og ikkehvide mennesker ind i rollerne som henholdsvis frelsere og fortabte, civiliserede og dyriske, magtfulde og hjælpeløse, kloge og dumme.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Simone Bærentzen
Simone Bærentzen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu