Læsetid: 5 min.

Dagligstuens drama helt op i skyen

Radiotopia revolutionerer kreativiteten i amerikanske podcasts. Information har besøgt en af initiativets nye indieradiostjerner, Jonathan Mitchell, i hans hjem i New York, hvor han med sin podcast ’The Truth’ har genopfundet audiofiktionens virkemidler inspireret af alt fra Star Wars til Frank Zappa
Radiotopia revolutionerer kreativiteten i amerikanske podcasts. Information har besøgt en af initiativets nye indieradiostjerner, Jonathan Mitchell, i hans hjem i New York, hvor han med sin podcast ’The Truth’ har genopfundet audiofiktionens virkemidler inspireret af alt fra Star Wars til Frank Zappa

Modelfoto: Trevor Cummings

25. november 2014

Da den amerikanske radioproducer Jonathan Mitchell var en lille purk i 1977, fik han grammofonpladen The Story of Star Wars i julegave. Pladen var soundtracket fra den første Star Wars-film med en fortællerstemme, der guidede lytteren igennem George Lucas’ episke science fiction-drama.

»Jeg lærte Star Wars-universet at kende gennem lyd, ikke som film« fortæller han. Lille Mitchell lyttede til pladen igen og igen. Han overspillede den til kassettebånd, så han kunne lytte til den overalt. Og da det nationale radionetværk NPR i 1983 lavede et radiodrama om Star Wars, der blev spillet som en heldagsmaraton på Mitchells lokalradio, var han helt oppe at støde.

»Jeg lyttede til det på mit værelse hele dagen lang,« siger Mitchell, men da radiodramaet sluttede, var han skuffet.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • line jung lindhard
line jung lindhard anbefalede denne artikel

Kommentarer