Klumme
Læsetid: 1 min.

Elsker, elsker ikke: Mette Moestrup

På denne plads skriver en dansk forfatter lister over de ting, højt og lavt, som de særligt holder af og ikke holder af
Kultur
7. november 2014
Lærke Posselt

Elsker

Alfabeter (det amhariske har over 200 bogstaver, fortalte den etiopiske digter mig til efter-
festen). Batman-sweatshirt (har den på). Bølger. Cirkler i cirkler. At cykle langsomt. Cyklus app. Dadler. At danse. Dictée. Drømme. Efterfester. Efterårsblade. Elegier. At elsker både er noget, man er, og noget, man gør. Es (hjerter). Far. Feminismer. Flagermus (»It is the smell of bats, oil and darkness,« sagde han, da jeg spurgte om, hvad det var, der lugtede af i templet). Flora på lavamarker. Forugh Farrokhzads poesi. Fællesskaber. Gavmildhed. Glimmer. Gløder. Grapefrugt (rød). Grøn. Gudsøn. Guld. Halo (om månen). Hengivenhed. Her/her (dansk/engelsk). Hemmeligheder (at ku holde på en). Holde et barn i hånden. Hud. Hårsmykke. I’et i ni (lykketal). Igloform. I, Lalla (kashmiriske kærlighedsdigte). Ildhu. Indenadslæsning. Inden man går hver til sit. Internetnætter. Iris. Isblomster.

Elsker ikke

Jovial latter. Kødorgie. Luseshampoo. At ’mande’ sig op. Nøl. Opgivelse. Pizzalugt i håret. Quizzer. Retoriske omvendinger (som fx ’antiracisme fører til racisme’). Sår. Teposer (brugte). Utålmodighed. Volierer. Wax (’brazilian’). Xenofobi. Ydrk! Zyklon B. Ætsende væsker. Ødemer. Ål.

Serie

Elsker, elsker ikke

På denne plads skriver en dansk forfatter lister over de ting, højt og lavt, som de særligt holder af og ikke holder af.

Seneste artikler

 • Elsker, elsker ikke: Dea Sofie Kudsk

  18. marts 2017
  Min familie. At lugte af bål og drømme om at bygge hus i bjergene. Kaffe, arepas og stilhed. Murmalerier, farver og træer i byer. At gå. At fortsætte, at vende om, at tage af sted, at komme hjem. Blå himmel og bare fødder. Vesterhavet. Moder jord
 • Elsker, elsker ikke: Peter Nielsen

  11. marts 2017
  Kyster, ordbøger, bananer, bregner, forårsdage, inden det bliver rigtig varmt, Pierre Alechinsky, ting, man ikke vidste, man havde grund til at glæde sig til
 • Elsker, elsker ikke: Nanna Storr-Hansen

  4. marts 2017
  Vand, nus, at ligge i ske, min familie, Bach, at svømme, lange telefonsamtaler, mit andet år på Forfatterskolen, at læse noget af nogen, jeg kender godt, orgasmer, vandmelon
Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her