Læsetid: 6 min.

’Der er stadig nogle, der prøver at bilde os ind, at kvinders fortællinger blot er udøvelse af forfængelighed’

’Pigen’ er nu også blevet en del af den ideologiske kamp om, hvem der skal have (politisk) stemme i USA. I sin forrygende debutbog ’Not That Kind of Girl’ insisterer superstjernen Lena Dunham på den uperfekte piges personlige erfaringer som fælles samfundsudsagn
For Lena Dunham begynder alle historierne helt inde i privaten.

For Lena Dunham begynder alle historierne helt inde i privaten.

Sam Deitch/BFAnyc/Sipa

3. november 2014

Midtvejsvalget i USA er nu lige rundt om hjørnet, men Halloween fylder langt mere i bybilledet i New York med dens jumbogræskar og sukkerpumpede smådrenge og småpiger i skeletkostumer.

Og så fylder Lena Dunham, den 28-årige superstjerne bag HBO’s hit-tv-serie Girls, på busser, plakater og i boghandlernes udstillingsvinduer, hvor hun poserer med sin aktuelle debut- og bestsellerbog Not That Kind of Girl (A Young Woman Tells You What She’s ”Learned”). Dunham, der er blevet den hvide middelklasses unge, kvindelige ikon ved at spille en mindre tjekket version af sig selv i Girls, er the shit. Hendes optræden på kulturelitens favoritfestival, The New Yorker Festival, var sammen med et Edward Snowden-interview festivalens hurtigst udsolgte. De mindrebemidlede beundrere stod fra morgenstunden i kø ved Union Squares jumboboghandel Barnes & Noble for at høre hendes aftenoplæsning. Dunhams stemme er både kraftfuld og ladet med skrøbelighed. Den kombination føles ny og anderledes i al sin styrke, og den bliver kritiseret og frygtet og hørt.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu