Læsetid: 1 min.

... og 2015?

Anna Ullman og Ralf Christensen ser frem mod 2015
29. december 2014

Antifeministisk modreaktion

Forvent Eminem, Robin Thicke, Chris Brown og deslige være klar til at tage ladegreb og skyde med skarpt mod en ny tids popfeminisme. Nu bliver det tabermændenes tur til at tage hævn, altså i deres tekstuniverser, forstås. Voldtægtsfantasierne har vi jo allerede hørt fra flere af dem.

Mindre genrerytteri

Selv om internettet er ved at tage livet af musikalsk kassetænkning, er der alligevel små lommer af genreortodoksi tilbage. Jeg håber, at genrepolitiet er på tilbagetog, at skyklapperne vil falde til jorden, og at vores vurdering og nydelse fremover vil være baseret på selve musikken og hvad den gør ved os, og mindre på alle de kulturelle koder, den bliver pakket ind i.

Topmaven

Med lidt held bliver topmaven – efter røven – den nye kampplads. Vi krydser fingre for, at mavedansen vil brede sig gennem den vestlige verden, for det ville være et tegn på, at den gennemkontrollerede kvindekrop er på retræte i populærkulturen.

Personcopyright

Ejerskab over hele personer bliver en varm kartoffel i takt med at hologram-optrædener og computersimuleringer af sangstemmer vil accelerere. Afdøde legender vil snart kunne indsynge nye sange takket være ny teknologi.
Og det rejser nye etiske og økonomiske spørgsmål. Kan blueslegenden Robert Johnsons, Elvis Presleys eller Billie Holidays arvinger bare sælge deres personer, stil og stemmer til højest bydende?

Godteposen

Der loves ny musik fra Radiohead, Adele, Björk, James Blake, Kanye West, Kendrick Lamar, Madonna, Bob Dylan, Giorgio Moroder, Drake, Dr. Dre, Rihanna, Faith No More.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Folketingsvalget er forbi, men magten skal stadig holdes i ørerne.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement. Første måned er gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu