Klumme
Læsetid: 1 min.

Elsker, elsker ikke: Kim Leine

På denne plads skriver en dansk forfatter lister over de ting, højt og lavt, som de særligt holder af og ikke holder af
Plastikmusik, tv-transmitteret billard, lugten af udstødningsgas, syntetisk slik med pseudosmag, kirker...

Tor Birk Trads

Kultur
12. december 2014

Elsker

Mig selv, indkøbscentre, verdensvævet, plastikmusik, tv-transmitteret billard, lugten af udstødningsgas, syntetisk slik med pseudosmag, kirker, Oslobåden, Tivoli, motorveje, at se mennesker danse, at gå tur i tåge, at bestige bjerge, at sige: det ved jeg ikke, at smyge sig ind i en ny skjorte og mærke den stramme lige tilpas over brystet, at vaske op, lugten af hud der ikke er helt ren, at ankomme til et anonymt hotelværelse, storbyer, at ligge parallelt med min kone og læse, ensomhed bag en lukket dør, lyden af en pejs med knitrende birkebrænde, lugten af tobak og cigarrøg, sne der falder, sne der ligger, at gå off-piste langrend, gumpen på en velstegt and der brister og fylder munden med salt fedt, kogt sælkød, generøs litteratur, et smil.

Elsker ikke

Surhed, fornæret litteratur og indsmigrende litteratur, snedigt udtænkte og kunstfærdigt udførte madretter, sne der smelter, beskidt sne, lugten af gammel cigaretrøg, potteplanter, blomster i vaser, receptioner, mennesker der gør ting synkront, ensomhed sammen med andre mennesker, at skulle mene noget om en bog, provinshoteller med regn og blæst og lugt af maling, lugten af min egen urene hud, konsensuslatter ved kultfilm, rudekuverters truende blik, skråsikkerhed, at gå tur i blæsevejr, at danse, Oslobåden, Gud, kager, gaver, stanken af udstødningsgas, tv-udsendelser generelt, plastikmusik, internettet, indkøbscentre, mig selv.

Serie

Elsker, elsker ikke

På denne plads skriver en dansk forfatter lister over de ting, højt og lavt, som de særligt holder af og ikke holder af.

Seneste artikler

 • Elsker, elsker ikke: Dea Sofie Kudsk

  18. marts 2017
  Min familie. At lugte af bål og drømme om at bygge hus i bjergene. Kaffe, arepas og stilhed. Murmalerier, farver og træer i byer. At gå. At fortsætte, at vende om, at tage af sted, at komme hjem. Blå himmel og bare fødder. Vesterhavet. Moder jord
 • Elsker, elsker ikke: Peter Nielsen

  11. marts 2017
  Kyster, ordbøger, bananer, bregner, forårsdage, inden det bliver rigtig varmt, Pierre Alechinsky, ting, man ikke vidste, man havde grund til at glæde sig til
 • Elsker, elsker ikke: Nanna Storr-Hansen

  4. marts 2017
  Vand, nus, at ligge i ske, min familie, Bach, at svømme, lange telefonsamtaler, mit andet år på Forfatterskolen, at læse noget af nogen, jeg kender godt, orgasmer, vandmelon
Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her