Interview
Læsetid: 2 min.

Håbets julekalender - 15. december

Hver dag i december beder Information en række samfundskritiske personer om at tænde et håb for læserne
Kultur
15. december 2014

Lars Frost
Forfatter

– Hvad er det mest positive, der er sket i Danmark i 2014?

»Det er et meget svært spørgsmål … ja … vi har stadig noget jord under os. Privat er det mest positive for mig, at jeg har boet på Langeland det meste af året. Væk fra byens ikke så muntre fortove. Her på landet har der været fine storme. Jeg har altid godt kunnet lide blæsevejr.«

– Hvad er det mest positive, der er sket i verden i 2014?

»Det er lidt det samme: At verden udenfor stadig eksisterer. Trods krige, klimaforandringer og magtspil i stedet for politisk substans.«

– Hvad giver dig håb?

»At der stadig er gode mennesker som min ven Søren, som lige er kommet hjem fra Liberia. Her har han søgt at gøre noget godt for mennesker, som har det forfærdeligt og kæmper med ebola.

– Hvad er dit største håb for 2015?

»Jeg håber, det hele bliver bedre. Det kan næsten ikke blive værre. Det er ikke så håbefuldt, det ved jeg. Hvis jeg bare kan finde noget at beskæftige mig med, så jeg ikke behøver at tænke over, hvor trist det hele ser ud.«

– Hvilken person repræsenterer håb?

»Pave Frans giver lidt håb, når han tilsyneladende gør som lovet og rydder op i den katolske kirke, som er frygteligt centralistisk og ikke demokratisk. Men den er magtfuld med 1,3 milliarder mennesker under sin store fjollede hat. Det er skønt, at paven taler dårligt om vækst, som er en floskel og et begreb, jeg ikke bryder mig om.«

– Hvad gør dig rigtig glad?

»Det er ingen bestemt ting, men et af de bedste øjeblikke for mig i år var, da jeg så to hvaler ved havnen. De kiggede lige op ved solnedgang og sagde ’Hej’. Herefter svømmede de ubekymret videre. Det var smukt lige dér.
Det gør mig lykkelig at gå ture i skoven og se en ugle. Eller en hjort løbe bort.«

– Hvordan gør du andre mennesker glade?

»Det bedste, jeg kan finde på, er at give en omgang. Selv om det ikke er særlig opbyggeligt. Og så gør jeg folk glade ved at bo alene i en lille fiskerby, så jeg ikke generer så mange med mit dårlige humør.«

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her