Læsetid: 2 min.

Håbets julekalender – 20. december

Hver dag i december beder Information en række samfundskritiske personer om at tænde et håb for læserne
20. december 2014

– Hvad er det mest positive, der er sket i Danmark i 2014?

»I Danmark ligefrem? Hvis det ikke skal være inden for mit eget felt, så er det, at politikerne med Togfonden endelig har fattet, at vi skal have ordentlig kollektiv transport, der virker. Så må vi bare håbe, at de får banket olieprisen op, så de også kan finansiere det. Og vi må se, om det kan overleve den næste regering.«

– Hvad er det mest positive, der er sket i verden i 2014?

»Man skal hæfte sig ved, at der trods alle ulykkerne i Syrien og andre steder er færre og færre mennesker, som dør af krigsrelaterede årsager. Og selvom mange ikke tror det, så går det den rigtige vej i Afrika med at hive folk ud af fattigdom. Det kommer selvfølgelig til at tage tid, men hvis man fremskriver den udvikling, så er Afrika på vej væk fra være den her evindelige krigszone.«

– Hvad giver dig håb?

»At vi trods Ukraine og andre ting ikke har haft krig mellem stormagterne siden Korea-krigen. Man kan diskutere, om Ukraine-Rusland skal tælle som en krig, men det gør den ikke rigtig, fordi det foregår indirekte.«

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu