Klumme
Læsetid: 1 min.

Elsker, elsker ikke: Benny Andersen

På denne plads skriver en dansk forfatter lister over de ting, højt og lavt, som de særligt holder af og ikke holder af
Kultur
9. januar 2015
Nikolai Linares

Elsker

At få kvinder til at le. At elske min elskede og elske at være genelsket af hende. At aktivere mit indre legebarn, d.v.s. lege med ord, toner og farver. At følge Frank Jægers råd: »Glem ikke at forny jeres undren.« Små fugle, især rødhals
og blåmejse, og at fodre dem dagligt. Tør hvidvin og Irish Coffee (uden for meget flødeskum og med mere whisky.)

Elsker ikke

Fundamentalister af enhver art, alle der ’ved’ at de har ret, det være sig sundhedsapostle med tunnelsyn, ISIS og andre religiøse fanatikere. Et markant led i min udvikling er nemlig en linje fra Halfdan Rasmussens digtsamling PÅ KNÆ FOR LIVET: »Vogt dig for den, der kræver al din tro.« Alt hvad der er på mode, ’in’, ’trendy’. Når de fleste følger tidens mainstream, vender jeg straks om og går den modsatte vej. At flere og flere indleder deres svar på et spørgsmål med: »Jamen altså …« At gribe mig selv i at gøre det samme. At selv professionelle medier har det med at generalisere m.h.t. trosretninger, f.eks. kristne eller muslimer. Hvilke kristne, katolikker, Indre Mission eller baptister? Og hvilke muslimer, sunni eller shia, som hader og bekæmper hinanden? Gør dog jeres hjemmearbejde ordentligt, sjuskemikler!

Serie

Elsker, elsker ikke

På denne plads skriver en dansk forfatter lister over de ting, højt og lavt, som de særligt holder af og ikke holder af.

Seneste artikler

 • Elsker, elsker ikke: Dea Sofie Kudsk

  18. marts 2017
  Min familie. At lugte af bål og drømme om at bygge hus i bjergene. Kaffe, arepas og stilhed. Murmalerier, farver og træer i byer. At gå. At fortsætte, at vende om, at tage af sted, at komme hjem. Blå himmel og bare fødder. Vesterhavet. Moder jord
 • Elsker, elsker ikke: Peter Nielsen

  11. marts 2017
  Kyster, ordbøger, bananer, bregner, forårsdage, inden det bliver rigtig varmt, Pierre Alechinsky, ting, man ikke vidste, man havde grund til at glæde sig til
 • Elsker, elsker ikke: Nanna Storr-Hansen

  4. marts 2017
  Vand, nus, at ligge i ske, min familie, Bach, at svømme, lange telefonsamtaler, mit andet år på Forfatterskolen, at læse noget af nogen, jeg kender godt, orgasmer, vandmelon
Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her