Klumme
Læsetid: 1 min.

Elsker, elsker ikke: Peter Højrup

På denne plads skriver en dansk forfatter lister over de ting, højt og lavt, som de særligt holder af og ikke holder af
Kultur
2. januar 2015
Øjeblikke, hvor ingen siger noget i en forsamling, latter, familieligheder, det første glas, at tale med de døde...

Tor Birk Trads

Elsker

At være alene, en skov efter regn, skyformationer, en hjort, der står stille, den første sne, øjenkontakt, horisontlinjen, ukontrollerede smil, at nå frem, at holde min yngste søn i hånden, når vi snorkler, at køre i bjergene, at køre bil i det hele taget, at krydse Øresundsbroen og vide, at man kan fortsætte til Stillehavet, en græsk ø eller flere græske øer, men særligt én, samtaler, hvor man glemmer sig selv, brevvekslinger, gamle venner, der stadig er gåder, at blive opslugt, øjeblikke, hvor ingen siger noget i en forsamling, latter, familieligheder, det første glas, at tale med de døde (selvom de ikke nødvendigvis svarer), at misse, hvordan noget er skrevet, fordi det er så godt, at løbe på skøjter, at være ligeglad med, hvad andre tænker, at gå, at følges ad, at huske alt – en kalv på en mark fx eller lyden, da kondoren fløj hen over mit hoved, og senere, da din hånd gled op under den samme sweater, jeg havde på, da det skete.

Elsker ikke

Overfyldte færger, vinduer, der ikke kan åbnes, dårlige stole, folk, der laver gåseøjne med fingrene, dieselmotorer, puder, shopping, ’det muliges politik’, udråbstegn! bestsellerismen, min ubådshørelse, pastinakker, at huske alt, at opregne ting, jeg ikke elsker, at forsiden på Information i dag, hvor jeg skriver dette, er »Rejs jer, Kulturens slavehær« når der (heller) ikke er honorar for denne tekst, at jeg alligevel skriver den.

Serie

Elsker, elsker ikke

På denne plads skriver en dansk forfatter lister over de ting, højt og lavt, som de særligt holder af og ikke holder af.

Seneste artikler

 • Elsker, elsker ikke: Dea Sofie Kudsk

  18. marts 2017
  Min familie. At lugte af bål og drømme om at bygge hus i bjergene. Kaffe, arepas og stilhed. Murmalerier, farver og træer i byer. At gå. At fortsætte, at vende om, at tage af sted, at komme hjem. Blå himmel og bare fødder. Vesterhavet. Moder jord
 • Elsker, elsker ikke: Peter Nielsen

  11. marts 2017
  Kyster, ordbøger, bananer, bregner, forårsdage, inden det bliver rigtig varmt, Pierre Alechinsky, ting, man ikke vidste, man havde grund til at glæde sig til
 • Elsker, elsker ikke: Nanna Storr-Hansen

  4. marts 2017
  Vand, nus, at ligge i ske, min familie, Bach, at svømme, lange telefonsamtaler, mit andet år på Forfatterskolen, at læse noget af nogen, jeg kender godt, orgasmer, vandmelon
Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her