Læsetid: 7 min.

Kan man overhovedet demokratisere sex?

Den 27-årige digter Caspar Eric siger undskyld til kvinder, for det er ikke altid let at leve op til sine egne idealer om at være ’så feministisk og ikke-herredømmeagtig som muligt’. Slet ikke når anti-feministerne er dem, man helst vil score
’Nogle af de kvinder, jeg synes er seje, er dem, der pludselig siger til mig, at det der feminisme er sådan noget betonagtigt noget, og at de synes, der er forskel på mænd og kvinder. Det synes jeg da også, men de mener: ’Fuck feministerne’. Så jeg bliver nødt til at spille sexistisk og hård, hvis jeg faktisk gerne vil score nogle af dem, jeg gerne vil score. Og som jeg jo ikke scorer alligevel,’ siger Caspar Eric.

Tor Birk Trads

16. januar 2015

»Jeg kan nogle gange føle mig som et våben ude af kontrol, fordi jeg oplever, at jeg selv kommer til at agere sexistisk og gøre ting, som ikke stemmer overens med de idealer, jeg har. Jeg har altid anset mig selv for a good kind of guy. Alligevel har jeg prøvet, at kvinder har rettet anklager imod mig. Det skammer jeg mig over, men jeg prøver også at korrigere og lære af den skam.«

Sådan siger den 27-årige digter Caspar Eric, der sidste år udkom med digtsamlingen 7/11, der handler en del om sex og piger, kærlighed og identitet udtrykt af et medlem af generation hashtag, som anmelderne noterede sig.

Caspar Eric ved, at han er skyldig. Han er hvid mand og sidder ifølge eget udsagn pr. definition på privilegierne. Rollen er ubekvem, men han har svært ved at undslippe den.

Men han kunne godt tænke sig, at feminismedebatten også kunne indeholde en debat om, at mænd også er underlagt kønsrollerne.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Morten Østergaard

Jeg har været hvid mand gennem efterhånden mange år nu, og jeg har kun pæne ting at sige om det.

Det må være svært at være ung i dag.

Sascha Olinsson

Overmand, blød mand, hård mand , gummimand, macho mand, farmand - Det gælder nok mest om at have et personligt spectrum og ikke sidde fast i en' rolle.
Femminismen kan være svær fordi den har gjort spectret så bredt- har givet os så mange ting som vi burde? integrere i vores selv. På den anden side betyder det også mange flere muligheder for hvordan vi kan få lov til at være mænd og kvinder.

PS: i min mandeliste havde jeg svært ved at komme på "mandetyper" af den ikke hårde variant. Nogle flere gode forslag?

Majbritt Nielsen

sascha olinsson
16. januar, 2015 - 19:57

Brad Pitt?
Han er en klasse for sig selv. ;)

Steffen Gliese

Før kvinder begrænser sig til én orgasme, bliver der ikke lighed.

Mads Østergaard, Anders Sørensen, Gert Selmer Jensen og Margareta Dahlström anbefalede denne kommentar
Sascha Olinsson

Jeg er kvinde- jeg fattede ikke joken- men om det står for rettroende for kvinder generelt er jo ret svært at sige.

Anders Sørensen

@Peter Hansen, jeg har lært adskillige kvinder at begrænse sig til en enkelt orgasme - ofte endda ingen.

Succes!

Gert Selmer Jensen

Mere værkstedshumor.: En tidligere kolega til mig, citerede en samtale med med sin kone.
Konen sagde at hun havde en bekendelse,.. hvad dog sagde min kolega, jo, ser du, i alle vores
år sammen, har jeg simuleret mine orgasmer,... jamen dog min skat, det skal du ikke bekymre
din søde hjerne med,.. det fungerer fint for mig.