Læsetid: 6 min.

Maskiner med en plan

Robotter er ikke kun baseret på teknologiske muligheder, men også på et arsenal af fantasier og forestillinger. De fortjener både at blive udforsket og udfordret
Institut for Kunst og Kulturvidenskab på Københavns Universitet lagde hus til workshoppen om robotteknologi. Deltagerne var bl.a. designere, kunsthistorikere, litterater og kunstnere.

Tor Birk Trads

6. januar 2015

Der er fem slags sugerør, papæsker i fire størrelser, rigeligt med elastikker og en hullemaskine til hver. Det virker umiddelbart meget analogt, men dagens workshop handler ikke desto mindre om robotteknologi. Institut for Kunst og Kulturvidenskab på Københavns Universitet lægger hus til, deltagerne er designere, kunsthistorikere, litterater, kunstnere og lignende.

Den amerikanske kunstner Ian Ingram skal i løbet af to dage vise dem, hvordan man ud fra grundlæggende mekaniske principper laver en lille maskine med aksler af sugerør og remme af elastikker, der ved hjælp af simpel hardware og enkle koder kan blive til robotter, der kan reagere på og interagere med deres omverden. Det er den slags robotskulpturer, Ingram laver i sin egen kunstneriske praksis, og det er derfor, at forskningsnetværket for robotkultur og -æstetik, ROCA, har inviteret ham på et tiugers arbejdsophold i København. Et trin ad gangen forklarer han de basale mekaniske principper. Folk bøjer sig over materialerne, klipper, klistrer, samler og koder. De fleste giver et lille ryk fra sig, når tiøren falder, og det lykkes at få maskinen til at bevæge sig efter planen.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu