Læsetid: 4 min.

Samtalemiddages menu står på fremtidsvisioner

Vi står over for langsigtede og globale udfordringer, men forholder os helst til i morgen og os selv. Og vi diskuterer det helst med dem, vi er enige med. Men i morgen aften er der samtalemiddage over hele landet, og de skal være med til at bringe dialogen og de mere langsigtede visioner tilbage i spil
14. januar 2015

Hvornår har du sidst tænkt over fremtiden? Altså sådan rigtigt. Over den fjerne fremtid, som tilhøre menneskeslægten, vores klode og alt det midtimellem?

De fleste af os har nok i anledning af nytåret gjort os tanker om 2015. Flere gulerødder og museumsbesøg, færre sukkerknalder og sofastunder.

Men det er det korte og det nære, som fylder, og der mangler rum for de store diskussioner på tværs af meninger. Det vil initiativtagerne til såkaldte ’samtalemiddage’ gerne ændre på.

»Vi har et fælles ansvar for kommende generationer. Det må vi mødes og tale om,« siger antropolog Andreas Lloyd. Sammen med Sandra Villumsen står han bag ’Det Fælles Bedste’, der i morgen vil samle danskerne rundt om middagsbordet, hvor retterne består af tanker om eksempelvis demokrati, miljø og arbejdsliv.

Menuen sammensættes af en vært, som inviterer en medvært med andre holdninger til aftenens emne. Herefter inviterer værterne hver især op til tre gæster.

Under forretten lærer man hinanden at kende: Hvorfor er du kommet i aften, hvilke fællesskaber dyrker du, og hvordan kan du ellers lide at tilbringe dine aftener?

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Niels-Simon Larsen
Niels-Simon Larsen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu