Læsetid: 4 min.

Visioner om det runde bord

Det Fælles Bedste er samtalemiddage, som vil bringe dialog og visioner tilbage i spil. Information var med rundt om bordet til en snak om sammenhængskraft. Velbekomme
Den 15. januar mødtes mennesker til 60 middagsselskaber rundt om i hele landet for at tale om fremtiden med folk, der ikke nødvendigvis lignede hinanden. Et initiativ, der kan blive samfundsomvæltende, hvis det fortsættes, mener en deltager.

Ditte Valente

19. januar 2015

Må jeg så ikke få et lift af dig til Nordvest?,« spørger Elisabeth. Hun er 55 år, arkitekt og har taget hele vejen fra Aarhus til Valby for at være med i aften. »Jo, selvfølgelig,« svarer Jakob, der ligesom de fleste i selskabet er i start-trediverne og desuden afdelingsleder i en kommune.

Det er kun fire timer siden, de to mødte hinanden. Igennem initiativet Det Fælles Bedste, som vil gøre op med, at vi ofte er optaget af det nære og højest diskuterer verden med dem, som ligner os selv. Rammen er de såkaldte ’samtalemiddage’ om fremtiden, og den 15. januar var 60 middagsselskaber rundt i hele landet samlet for at bringe visioner om samfundet i spil.

Så at Elisabeth og Jakob nu følges ad, afføder en indforstået tilfredshed. Elisabeth uddeler endda knus på vej ud ad døren. Vi er lykkedes med noget godt, siden værtinden og erhvervspsykolog Ruth bød velkommen omkring kl. 18 med ordene: »Jeg har glædet mig til at være nysgerrig sammen med jer. Over for hvad vi hver især gør os af håb og bekymringer for aftenens tema: fællesskab og sammenhængskraft«.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Lise Lotte Rahbek
  • hanne wilian
Lise Lotte Rahbek og hanne wilian anbefalede denne artikel

Kommentarer

Søren Kristensen

Jeg har ikke rigtig plads til et rundt bord i min lejlighed, men jeg har engang arbejdet et sted hvor vi havde et rundt personalebord. Det var ret hyggeligt...ja, måske lidt for hyggeligt. Der blev i hvert fald kværnet nogle bajere, men det var så også dengang en bajer både før og efter vagten ikke var noget problem.